Dodon este „nerăbdător” să semneze cererile de demisie ale miniștrilor PL

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, a anunțat ieri, 26 mai, că odată cu decizia de a părăsi Coaliția de guvernare, toți miniștrii din PL vor depune luni, 29 mai, cererea de demisie din funcție.

„Toți miniștrii noștri vor depune luni cererea de demisie din funcție, în baza hotărârii Consiliului Republican al Partidului. Însă, conform legii, aceștia vor rămâne în funcție până președintele nu va semna aceste decrete de demisie, dar cred că o va face cu cea mai mare plăcere”, a declarat Mihai Ghimpu, ieri în cadrul unei conferințe de presă organizate după ședința extraordinară a Consiliului PL.

Reacția șefului statului Igor Dodon nu s-a lăsat mult așteptată.  Acesta a scris pe o rețea de socializare că este gata să semneze și astăzi decretele privind eliberarea din funcție a miniștrilor PL.  „În câteva ore mă voi întoarce din Budapesta. Sunt gata să semnez decretele privind eliberarea din funcție a miniștrilor liberali imediat. Pentru ce să așteptăm până luni?”, a scris Dodon.

Menționăm că Partidul Liberal are doi miniștri în actualul Guvern: Corina Fusu, ministra Educației, și Valeriu Munteanu, ministrul Mediului. Partidul Liberal a luat decizia să părăsească alianța de guvernare în cadrul ședinței Consiliului Republican al Partidului Liberal, convocată după reținerea prim-vicepreședintelui PL și primarul orașului Chișinău, Dorin Chirtoacă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *