DOC/ Summitul european al președinților de Parlamente, la Strasbourg. Zinaida Greceanîi va participa

Președinți ai Parlamentelor din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, dar și din țări partenere, țări vecine, împreună cu președinții altor adunări internaționale, se vor reuni la Strasbourg la 24 și 25 octombrie 2019, în cadrul unui summit parlamentar european. La summitul european va participa și președintele Parlamentului de la Chișinău, Zinaida Greceanîi.

Aproximativ 60 de președinți, împreună cu alți 300 de delegați, sunt așteptați să participe la conferința organizată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Potrivit unei note emise de Consiliul Europei, în cadrul summitului parlamentar european vor fi discutate trei probleme de actualitate.

  1. Căminul nostru comun european”: următorii 70 de ani. Subiectul va fi prezentat de Richard Ferrand, președintele Adunării Naționale a Franței și Marina Carobbio Guscetti, președintele Consiliului Național al Elveției.
  2. Implementarea Agendei ONU 2030 și a obiectivelor sale de dezvoltare durabilă: contribuția parlamentelor, prezentată de Gabriela Cuevas Barron, președintele Uniunii Interparlamentare.
  3. Femeile în politică și în discursul public – ce rol pot juca parlamentele naționale în combaterea nivelului din ce în ce mai mare de hărțuire și discursuri de ură față de politicienii și parlamentarii de sex feminin, prezentat de Tone Wilhelmsen Trøen, președintele Stortinget-ului Norvegiei și Michael Kaufman, autor și cofondator al Campaniei cu panglică albă.

Joi, 24 octombrie, de la 11:00, la deschiderea summitului european al președinților de Parlamente, președintele PACE, Liliane Maury Pasquier și secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, vor rosti câte un discurs.

Summitul european al președinților de Parlamente. Programul integral al celor două zile:

Contactați de Ziarul de Gardă, comunicatorii de la Parlament ne-au spus că președintele legislativului de la Chișinău, Zinaida Greceanîi, va participa la Summitul european al președinților de Parlamente, iar cu mai multe detalii vor reveni mâine, într-un comunicat de presă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *