Principală  —  IMPORTANTE   —   (doc) Șeful Moldatsa, care a…

(doc) Șeful Moldatsa, care a comis un accident rutier cu mașina de serviciu, a consumat stupefiante?

Într-un demers semnat de compania de asigurări „Transelit”, cea la care este asigurată mașina întreprinderii de Stat Moldatsa, care a fost implicată luna trecută într-un accident rutier, se menționează că șeful întreprinderii de stat, Vadim Gugea, cel care se afla la volanul mașinii, ar fi consumat „substanțe stupefiante”.

„La 08.07.2017, cetățeanul Gugea Vadim, fiind implicat în accident rutier, a fost supus exeminării medicale la Dispensarul Republican de Narcologie, în privința căruia a fost întocmit procesul verbal nr. 154 al examinării medicale de constatare a faptului de consumare a alcoolului, stării de ebrietate și a naturii ei. Conform concluziei procesului verbal sus-numit, s-a constatat faptul că cet. Gugea Vadim a consumat substanțe stupefiante (Substanță din categoria drogurilor, n.r.). Având în vedere necesitatea regularizării cazului asigurat, vă rugăm să ne informați despre natura substanțelor identificate în aerul expirat și mediile biologice ale organismului ca urmare a recoltării probelor, precum și să confirmați/infirmați faptul că la data de 08.08.2017, cet. Gugea Vadim se afla în stare de ebrietate sau sub influența stupefiantelor”, se precizează în demersul adresat Dispensarului Republican de Narcologie, semnat de Nicolae Ciumac, directorul general al Transelit. Documentul ne-a fost oferit de Sorin Stati, fostul director al Moldatsa.

Solicitat de ZdG pentru a discuta la subiect, directorul Transelit ne-a spus că nu-și amintește detalii, dar și că este ocupat. O angajată din cadrul Transelit ne-a informat doar că, din răspunsul primit de la Dispensar, reiese că Vadim Gugea nu ar fi fost în stare de ebrietate.

— „În solicitarea dvs scrie că acesta ar fi consumat substanțe stupefiante”, am întrebat noi.

— „Posibil așa scrie”, ne-a răspuns aceasta, fără a da detalii.

Vadim Gugea nu a răspuns la apelurile ZdG.

ZdG a scris anterior că mașina Moldatsa, condusă de Vadim Gugea, șeful Moldatsa, a fost implicată într-un accident rutier. Informația este confirmată de mai multe fotografii, trimise pe adresa redacției de către un cititor. Din imagini se observă că mașina implicată în accident are aceleași numere de înmatriculare cu cele ale întreprinderii Moldatsa, iar un bărbat care are caracteristicile lui Vadim Gugea se afla la locul accidentului. „Rog să atrageți atenție la distrugerea gardului de pe marginea drumului care nici astăzi nu a fost reparat”, ne anunța cititorul. Cazul a fost făcut public de Sorin Stati, fostul șef al Moldatsa.

Mașina Toyota Highlander a fost cumpărată de Moldatsa în 2014, de fosta conducere a întreprinderii, cu suma de 720 de mii de lei.