(doc) Primul ministru care a depus declarația de avere pentru 2017, cu moștenire de 38 000 de euro și automobil de 44 000 de euro

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, este primul membru al Guvernului care a completat și publicat declarația de avere și interese personale pentru 2017. Anul precedent a fost unul bun pentru familia Armașu, care a avut venituri de 1 155 718 lei, 84 736 de euro și 327 USD. Totodată, pe conturile bancare, la momentul depunerii declarației, familia deținea 766 292 de lei, 109 470 de euro și 33 446 USD. Octavian Armașu declară o moștenire de 38 000 de euro de la Pavel Armașu, cel mai probabil tatăl său. În 2017, ministrul și-a cumpărat, cu 44 727 de euro, automobil nou, un Volvo XC60, fabricat în același an.

Octavian Armașu a fost remunerat în funcția de ministru cu 158 734 de lei, adică cu aproximativ 13 200 de lei lunar. Soția sa, Elena Armașu, care este reprezentanta în Moldova a companiei farmaceutice „Bayer” SRL, declară un salariu care este de patru ori mai mare, 785 459 de lei.

Din depuneri la instituțiile financiare, familia ministrului a obținut peste 59 de mii de lei, aproape un milion de lei a intrat în buget după vânzarea unui automobil, a unui apartament și a cotei-părți deținute în afacerea „Rustgal” SRL.

Alți 150 de mii de lei ministrul i-a obținut după ce a dat în arendă terenurile agricole pe care le deține. Octavian Armașu are în proprietate 139 de terenuri agricole, 17 dintre care ministrul le-a achiziționat în 2017.

Octavian Armașu trece în declarația de avere și o moștenire de 38 000 de euro pe care a promit-o de la Pavel Armașu, care, cel mai probabil este tatăl ministrului.

Familia Armașu indică în actul de avere două apartamente, două vile și două garaje, proprietăți pe care le-a declarat și în anul precedent.

Din 2017, ministrul conduce un Volvo XC60, fabricat în același an, pentru care a plătit 44 727 de euro.

Ministrul deține cote-părți la Franzeluța SA, BC Victoriabank SA, Banca de Economii SA și Agro-SZM SRL.
Octavian Armașu a fost învestit în funcție la 20 ianuarie 2016. Până a veni în Guvern, acesta a activat în funcția de director financiar al companiei „Südzucker” Moldova, fiind și membru al Comitetului de Conducere, intreprinderea fiind liderul pieței de zahăr din R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *