Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (doc) Lista persoanelor care au…

(doc) Lista persoanelor care au făcut parte din comisia care a selectat agentul economic pentru implementarea proiectului parcărilor cu plată din Chișinău

În cadrul proiectului de reconstrucție a drumurilor din mun. Chișinău în cadrul contractului cu BERD sunt amenajate și locurile de parcare care ar urma să fie gestionate de agentul economic privat care a câștigat tenderul organizat de Primărie. Persoane din domeniu afirmă că acest aspect ar reprezenta o încălcare a contractului, din moment ce acesta prevede că agentul economic privat ar trebui să amenajeze locurile de parcare.

Din componența Comisiei de selectare a partenerului privat pentru implementarea proiectului privind parcările cu plată din Chișinău au făcut parte șapte persoane. Viceprimarul Nistor Grozavu, reținut de CNA a fost președintele Comisiei. Ghenadie Ivașcenco, fost consilier municipal pe listele PLDM a fost secretarul comisiei. Din Comisie au mai făcut parte consilierii municipali, Iurie Topală, Serghei Zavorotco și Veaceslav Bulat, dar și Vitalie Butucel, șef adjunct al Direcției generale transport public și căi de comunicație împreună cu un reprezentant al Agenției Proprietății Publice.

Concursul de selectare a partenerului privat urma să se desfășoare până la 20 decembrie 2014. Tot în decizia CMC din 2 octombrie 2014 se preciza că Primăria Chișinău, în calitatea sa de partener public, va prezenta CMC proiectul contractului în forma negociată pentru aprobare, și doar ulterior, va semna contractul (!).

CNA anunță că a fost chemat la audieri și Iurie Topală, care este astăzi șeful Căilor Ferate ale Moldovei, dar și consilier municipal pe listele PL. Totodată, CNA precizează că vor fi audiați toți membrii Comisiei care a selectat compania ungară „EME Parkleitsystem GmbH” pentru a implementa proiectul parcărilor cu plată din Chișinău.