(DOC) Dodon l-a revocat din funcție pe ministrul Agriculturii

Igor Dodon a semnat astăzi decretul privind revocarea din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare a lui Eduard Grama, învinuit într-un dosar de corupție și plasat în arest pentru 30 de zile.

Șeful statului scrie că așteaptă ca în timpul apropiat să se mai producă astfel de inițiative.

„În Guvern există încă destul de mulți demnitari corupți. Voi semna demisia oricărui membru al Guvernului Filip. În functie trebuie sa fie promovați oameni tehnocrați, adevarați profesioniști, nu selectați pe criterii politice. Sunt gata se semnez în fiecare zi decrete de demisie a demnitarilor din această guvernare”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

La 15 martie, Eduard Grama a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Reținerea ministrului a venit după ce angajații CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la Ministerul Agriculturii și în biroul ministrului Eduard Grama, într-un dosar legat de înstrăinarea a 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni, mun. Chișinău, care aparțineau Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie (CNVVC), aflat în subordinea ministerului Agriculturii. Potrivit probelor accumulate de procurori, ministrul ar fi primit mită pentru a semna anumite acte care ar fi permis înstrăinarea loturilor menţionate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *