(DOC) Dodon l-a revocat din funcție pe ministrul Agriculturii

Igor Dodon a sem­nat astăzi decre­tul pri­vind revo­ca­rea din func­ția de minis­tru al Agri­cul­tu­rii și Indus­tri­ei Ali­men­ta­re a lui Edu­ard Gra­ma, învi­nu­it într-un dosar de corup­ție și pla­sat în arest pen­tru 30 de zile.

Șeful sta­tu­lui scrie că așteap­tă ca în tim­pul apro­pi­at să se mai pro­du­că ast­fel de ini­ția­ti­ve.

„În Guvern exis­tă încă des­tul de mul­ți dem­ni­ta­ri corup­ți. Voi sem­na demi­sia ori­că­rui mem­bru al Guver­nu­lui Filip. În func­tie tre­bu­ie sa fie pro­mo­va­ți oame­ni teh­no­cra­ți, ade­va­ra­ți pro­fe­si­o­niș­ti, nu selec­ta­ți pe cri­te­rii poli­ti­ce. Sunt gata se sem­nez în fie­ca­re zi decre­te de demi­sie a dem­ni­ta­ri­lor din aceas­tă guver­na­re”, scrie Igor Dodon pe pagi­na sa de face­bo­ok.

La 15 mar­tie, Edu­ard Gra­ma a fost reți­nut de ofi­țe­rii Cen­tru­lui Națio­nal Anti­co­rup­ție (CNA). Reți­ne­rea minis­tru­lui a venit după ce anga­ja­ții CNA și pro­cu­ro­rii anti­co­rup­ție au efec­tu­at per­che­zi­ții la Minis­te­rul Agri­cul­tu­rii și în biro­ul minis­tru­lui Edu­ard Gra­ma, într-un dosar legat de înstră­i­na­rea a 30 de hec­ta­re de teren din comu­na Stă­u­ce­ni, mun. Chi­și­nău, care apar­ți­neau Cole­gi­u­lui Naţio­nal de Viti­cul­tu­ră şi Vini­fi­ca­ţie (CNVVC), aflat în sub­or­di­nea minis­te­ru­lui Agri­cul­tu­rii. Potri­vit pro­be­lor accu­mu­la­te de pro­cu­ro­ri, minis­trul ar fi pri­mit mită pen­tru a sem­na anu­mi­te acte care ar fi per­mis înstră­i­na­rea lotu­ri­lor menţio­na­te.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *