Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (DOC) Dodon l-a revocat din…

(DOC) Dodon l-a revocat din funcție pe ministrul Agriculturii

Igor Dodon a semnat astăzi decretul privind revocarea din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare a lui Eduard Grama, învinuit într-un dosar de corupție și plasat în arest pentru 30 de zile.

Șeful statului scrie că așteaptă ca în timpul apropiat să se mai producă astfel de inițiative.

„În Guvern există încă destul de mulți demnitari corupți. Voi semna demisia oricărui membru al Guvernului Filip. În functie trebuie sa fie promovați oameni tehnocrați, adevarați profesioniști, nu selectați pe criterii politice. Sunt gata se semnez în fiecare zi decrete de demisie a demnitarilor din această guvernare”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

La 15 martie, Eduard Grama a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Reținerea ministrului a venit după ce angajații CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la Ministerul Agriculturii și în biroul ministrului Eduard Grama, într-un dosar legat de înstrăinarea a 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni, mun. Chișinău, care aparțineau Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie (CNVVC), aflat în subordinea ministerului Agriculturii. Potrivit probelor accumulate de procurori, ministrul ar fi primit mită pentru a semna anumite acte care ar fi permis înstrăinarea loturilor menţionate.