DOC/ Câte sute de mii de lei a cheltuit Guvernul Filip pentru florile naturale livrate zilnic

Începând cu 2016, Guvernul Filip a cheltuit aproximativ 300 de mii de lei pentru asigurarea cu flori naturale a birourilor de la etajul cinci al Executivului. Potrivit informației furnizate deputatei Maria Ciobanu, florile au fost livrate de aceeași companie în ultimii șase ani.

Iată și răspunsul la interpelarea mea din Parlament cât ne-a costat moftul ex-prim-ministrului Pavel Filip, și nu numai, de a avea zilnic flori vii pe masă… Lux și fudulie în țară săracă!”, a scris Maria Ciobanu pe Facebook,

În cadrul unui tur de presă la Guvern, în iunie, consilierul Artur Mija a precizat că florile erau livrate tradițional în fiecare dimineaţă de aceeași companie.

„Exista contract cu un furnizor de flori vii. În fiecare dimineață acest furnizor aducea flori la etajul cinci. Erau amplasate pe masa din anticameră a prim-ministrului, în alte birouri. Doamna care făcea în fiecare dimineață curățenie realiza că buchetul acela de flori costa mai mult decât salariul ei lunar, lucru absolut inadmisibil”, a spus Artur Mija, consilier în cabinetul Maiei Sandu.

La 24 iunie, prim-ministra Maia Sandu, a invitat jurnaliştii în cabinetele în care fosta guvernare democrată era stabilită la etajul cinci al clădirii Guvernului. Potrivit prim-ministrei, până în anul 2016, din bugetul de stat a fost alocat circa un milion de lei anual pentru întreținerea clădirii Guvernului. În 2017, această sumă a fost majorată substanțial, ajungând până la 28 de milioane de lei. Iar în 2018, cheltuielile au fost de 23 de milioane de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *