Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine este noul președinte „democrat”…

Cine este noul președinte „democrat” al raionului Criuleni, ales în funcție la o zi după ce fostul lider și-a dat demisia

Astăzi, 6 mai, consilierul Partidului Democrat din Moldova Veaceslav Burlac a fost ales președinte al raionului Criuleni. Burlac a luat locul altui democrat, Iurie Andriuța, care și-a anunțat ieri demisia, după ce a fost reținut de CNA într-un dosar de corupție la 26 aprilie.  Informația a fost făcută publică de către purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal, Ionel Pușcaș.

Iurie Andriuță, ales președinte al Consiliului raional Criuleni în iunie 2015 din partea Partidului Democrat din Moldova, este bănuit de trucarea unor licitaţi, desfăşurate în cadrul unor proiecte finanţat de UE, prin favorizarea unor agenţi economici în interes personal şi material.

Iurie Andriuța, ex-prețedinte al r. Criuleni cercetat penal și Veaceslav Burlac. Foto: facebook.com/veaceslav/burlac

Noul președinte de raion, Veaceslav Burlac este consilier în CR Criuleni din iunie 2015, iar în prezent este și liderul Organizației Teritoriale a PDM în Criuleni. Acesta are o prezență activă în spațiul online, unde mediatizează inițiativele PDM. Democratul are și un blog pe vox.publika.md, pagina online a televiziunii Publika TV, care aparține liderului PDM, Vlad Plahotniuc, cel care mai deține încă șase instituții media: Prime TV, Canal 2, Canal 3, Muz FM, Publika FM și Maestro FM.

Veaceslav Burlac, invitat al emisiunii „Fabrica” de la Publika TV. Foto: facebook.com/veaceslav.burlac

Blogul lui Veaceslav Burlac pe publika.md este însoțit de o descriere prin care democratul se prezintă publicului:

„Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să încerc să aduc la urechile şi ochii cititorilor alte opinii, abordări la diferite probleme pe care le are societatea noastră. Sper că totuşi într-o zi Moldova are să fie o ţară din care nu va dori nimeni să plece. Sunt moldovean, îmi iubesc ţara în care m-am născut. Urăsc naţionalismul, xenofobia şi trădarea omenească”, scrie noul președinte al raionului Criuleni.

Veaceslav Burlac are 43 de ani, este căsătorit și are doi copii.

Preşedintele raionului Criuleni, Iurie Andriuța, a fost reţinut de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) la 26 aprilie, după ce domiciliul și biroul său au fost percheziționate. Iurie Andriuța a fost ales în funcția de președinte al raionului Criuleni pe data de 5 iulie 2015. Acesta este membru al Consiliului Politic al Partidul Democrat din Moldova.

Citiți AICI pentru ce învinuiri i se aduc fostului președinte al rionului Criuleni