Chiril Lucinschi pleacă din PLDM

Deputatul Chiril Lucinschi a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing, că pleacă din Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Acesta și-a motivat decizia prin incompatibilitatea funcției de deputat cu proiectul european în care va fi implicat.

„Postul de televiziune TV7 va fi reformat în baza unui prioect european și va fi condus de o asociație de jurnaliști, care se află în prezent în proces de înregistrare. Am luat decizia să cedez 75 la sută din acțiunile postului de televiziune TV7, unei Asociații de jurnaliști. Astfel, TV7 va fi condus de un grup de jurnaliști. Va fi creată o pepinieră pentru tinerii jurnaliști, care vor să facă materiale de calitate. Înțelegând că rămân parte minoritară a acestui proiect și pentru că nu vreau să prejudiciez imaginea și să fie făcute tot felul de insinuări greșite, pentru că ar fi o activitate incompatibilă cu statutul meu de politician… am luat decizia să-mi depun mandatul de deputat și să părăsesc fracțiunea PLDM”, a declarat Lucinschi. acesta le-a mulțumit colegilor din fracțiune.

„În toată perioada în care afost deputat Lucinschi a demonstrat că este un adevărat politician și a ținut cont de interesele R. Moldova”, a menționat deputatul Tudor Deliu.

Chiril Lucinshi a fost deputat în Parlamentul R. Moldova, din partea fracţiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova din decembrie 2010.

Următorul pe lista de supleanți ai PLDM este Alexandru Barbăroșie, președintele raionului Anenii-Noi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. tolea mereuta

    Pe ce punem pariu ca merge cu PDM,sanse mici sunt si cu noul partid al lui Salaru,pt,ca are un frate in Romania cu cetatenie si afaceri cam dubioase acolo,fiind lat si el de celebrul DNA,dar momentan se judeca,vom vedea,Ceea ce este clar este ca PLDM se dezintegreaza,asa cum se vede si cu PCRM,dar acolo Voronin nefiind aresta ca Fillat,ii mai tine agatati pe multi comunisti care vor sa fuga la PSRM,care sta bine in sondaje,dar vom vedea,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *