Ce face premierul Filip în Belgia și Luxemburg?

Premierul Pavel Filip efectuează, în perioada 29-31 martie, o vizită de lucru în Belgia și Luxemburg. Șeful Executivului se va întâlni cu omologul său belgian, Charles Michel, și cu Președintele Senatului Belgiei, Christine Defraigne, cu Prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel și cu Președintele Parlamentului luxemburghez, Mars Di Bartolomeo.

La 30 martie, premierul se va întâlni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar la 31 martie, Pavel Filip va participa la cea de-a treia Reuniune a Consiliului de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană, unde va fi prezentat Raportul de progres privind implementarea Agendei de Asociere R. Moldova – UE.

De asemenea, în cadrul vizitei, Premierul va avea întrevederi cu mai mulți oficiali europeni, inclusiv cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk, cu Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, cu Comisarul pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini şi alţi comisari europeni.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *