Ce decizie au luat astăzi protestatarii! Vizează Comisia de la Veneția

Astăzi, 7 mai, aproximativ 200 de persoane au protestat în fața Parlamentului împotriva schimbării sistemului electoral actual și a acțiunilor din 5 mai a deputaților care au adoptat decizia de a comasa cele două proiecte, unul privind introducerea sistemului uninominal, propus de PDM și altul privind introducerea sistemului mixt la alegerile parlamentare, semnat de PSRM. Printre participanții la flashmob se numără lideri ai orgnaizațiilor non-guvernamentale, activiști civici, interpreți, oameni de cultură, politicieni aflați în opoziție, dar și deputați din Parlament. După aproape o oră și jumătate de scandări împotriva „alianței PDM-PSRM”, organizatorii au anunțat pentru săptămâna viitoare proteste zilnice în fața Legislativului, la ora 17.00, iar duminică, la ora 12.00.

„PD – boicot!”, „Retrageți proictul de lege”, „Dreptate”, „Votul meu, nu-i al tău!”,  „Noi suntem poporul”, „Jos manipularea!”, „Jos minciuna!”, „Moldova va fi liberă” ș.a. sunt dintre scandările participanților la protest.

Consilierul PN în CMC, Ilian Cașu a declarat că proteste vor fi organizate în fața instituțiilor de stat între 9-11 mai, atunci când o delegație a Comisiei de la Veneția va veni într-o vizită de documentare în R. Moldova,

Citiți și

(foto/LIVE TEXT) UPDATE: Flashmob în fața Parlamentului: Maia Sandu îndeamnă la proteste zilnice: „PDM și PSRM au împărțit puterea”


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    PDM se laudă că schimbarea sistemului electoral este susținută de un ONG condus de Plahotniuc

    D ce, so indoit cariva ca acesta skimbare de sistem de vo tvine bine la mina lu Plaha. Apai dak shi komisia de al Venetsia aproba asta, apai e mare belea de capu nostru. Da speram sa tina cont de manifestarile shi demonstartsiile norodului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *