„Borsetka” de sub minimul de existență. Secretarul general al PDM, venituri de o mie de lei pe lună și datorii de 6 milioane de lei

Constantin Botnari, secretarul general al Partidului Democrat din Moldova (PDM), poreclit „borsetka”, cunoscut ca fiind unul din cei mai de încredere oameni ai lui Vlad Plahotniuc susține că, în ultimii doi ani, a avut venituri oficiale de doar 1098 de lei lunar.  Mai exact, în perioada 2017-2018, Botnari indică venituri totale de 26,3 mii de lei pe care i-a încasat de la Partidul Democrat din Moldova. El a mai obținut, din dobânzi bancare, 548 de USD și 7500 de lei.

Constantin Botnari este fost deputat și este considerat unul dintre cei mai apropiați și influenți oameni din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, președintele PDM.  Spre deosebire de șeful său de partid, care a raportat dividende de peste 100 de milioane de lei, Botnari susține că, în ultimii doi ani, a avut venituri oficiale doar de la PDM (26,3 mii de lei), echivalentul a 1098 de lei pe lună din funcția de secretar general al partidului, venit sub minimul de existență. Încă aproximativ 17 mii de lei, ex-deputatul i-a obținut din dobânzi bancare. În rest, Botnari susține că nu are venituri din afaceri sau alte activități.

El a mai raportat în declarația pe proprie răspundere depusă la Comisia Electorală Centrală faptul că în perioada 2014-2017 a contractat două împrumuturi în valoare totală de 300 de mii de euro (6 milioane de lei). 50 de mii de euro, împrumutați cu o deobândă de 0% urmează să fie rambursați până în 2019, iar alți 250 de mii, cu o dobândă de 2,5%, până în 2021.

În conturile bancare deschise la Victoriabank și Mobiasbancă, Botnari păstrează 260 de mii de lei, aproximativ 6 mii de USD și 5700 de Euro. El susține că ar conduce un Mercedes E350 fabricat în 2005 și cumpărat în 2006 și că este proprietarul unei case de locuit, a unui apartament și a două garaje.

Foto: youtube/
Anatol Matasaru

 

ZdG a scris anterior că, locuința de lux a familei Botnari, care amintește Casa Albă de la Washington, este situată într-o zonă rezidenţială din Durleşti, cunoscută drept „Poiana Domnească”, terenul aferent este izolat printr-un gard din piatră cu o înălţime de peste doi metri. Valoarea cadastrală a celor 21 de ari este de peste 275.000 de lei. Preţul de piaţă a unui teren de şapte ari pentru construcţii în zona respectivă începe de la 25.000 de euro şi ajunge să coste 50.000 de euro, în funcţie de amplasare.

Constantin Botnari este candidatul cu numărul patru din lista Partidului Democrat pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Lider Moldovan

  INFO MOLDOVA -> Culmea nesimțirii: Valeriu Munteanu se plimbă prin Orhei cu autobuzele cumpărate de Ilan Șor.

  Lider Moldovan-> Bre, canalii j*******! Ce j******* vostru a cumpărat autobusele celea pe banii proprii? Le-a cumpărat din cele 2,9 miliarde de dolari (40 miliartde de lei) FURATE DE LA POPORUL MOLDOVENESC!

 2. Reporter

  Absolut CLAR, că stăpânul lui, Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk îl plătește la negru. Fiți siguri, că după ce-și PRIMEȘTE PLICUL CU BANI DE LA STĂPÂN are și mai mare grijă de BORSETCĂ!

  O dată pe săptămână Colea Borsetca poate fi numit Colea KONVERT?

 3. Reporter

  Absolut CLAR, că stăpânul lui, Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk îl plătește la negru. Fiți siguri, că după ce-și PRIMEȘTE PLICUL CU BANI DE LA STĂPÂN are și mai mare grijă de BORSETKĂ!

  Vracăzică o dată pe săptămână Colea Borsetka poate fi numit Colea KONVERT?

 4. Întrebați risul și bagecul ăsta de om chiti bani ia adus Ilie Botnari de la Drochia de la Gheorge Climcautan care spală bani miliarde de lei cu ajutoul lui Puscuta șeful Serviciului Fiscal care este protejat de Borsetca ciobanul de la Grozesti un ciot a societății gunoi!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *