(audio) Reacția Președinției la articolul despre odihna de lux a familiei Dodon

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Ion Ceban, susține că odihna familiei lui Igor Dodon  „este o chestiune privată”, că membrii acesteia nu au beneficiat de serviciile agenției de turism și nici nu au fost cazați la vreunul dintre hotelurile despre care a scris ZdG

Ion Ceban nu a adresat niciun mesaj Ziarului de Gardă, dar a făcut precizările într-un comentariu pe noua sa pagină de Facebook la două ore după ce ZdG a prezentat imagini ale hotelurilor de lux din Antalya, regiune unde și-a dus Dodon familia la mare.

Înainte de a publica articolul, ZdG l-a apelat pe purtătorul de cuvânt al șefului statului, acesta însă nu a răspuns la telefon, dar a remis un mesaj în care scrie că este ocupat și nu poate să ne răspundă. La fel s-a întâmplat și anterior când a fost contactat de reporterul ZdG pe alte subiecte. Nici după apariția articolului, Ion Ceban nu a revenit la ZdG.

Purtătorul de cuvânt al președintelui scrie pe Facebook că informațiile prezentate de ZdG sunt „speculații” care ar duce în eroare opinia publică, invocând că „dl Președinte și-a dus familia la odihnă, iar el a revenit în țară și este la serviciu, avînd o agendă foarte încărcată, ca de obicei”. În știrea ZdG însă nu se afirmă că Igor Dodon s-ar afla în Antalya în acest moment, ci doar că acesta și-a dus, pe 8 iunie, familia la odihnă, iar în anunțul de pe Facebook acesta nu a indicat când se întoarce la Chișinău.

De asemenea, Ion Ceban scrie că știrea ZdG nu are la bază fapte reale. Precizăm însă că informația precum că familia Dodon s-ar afla anume în unul din aceste două hoteluri a fost oferită de către un consultant al agenției de turism „Damla Tur”, întrebat fiind despre cele mai bune oferte de odihnă la mare. În acest sens, ZdG deține înregistrările audio ale discuției.

„În presă au început speculațiile cu privire la odihna familiei Președintelui Igor Dodon, care, de fapt, nu au la bază fapte reale. În legătură cu aceasta declarăm că, în primul rînd dl Președinte și-a dus familia la odihnă, iar el a revenit în țară și este la serviciu, avînd o agenda foarte încărcată, ca de obicei. În al doilea rînd, familia Președintelui n-a beneficiat de serviciile companiei turistice la care se face referință, și nici nu se află în hotelurile menționate. Totodată, menționăm că odihna familiei este o chestiune privată, în legătură cu care solicităm un pic de discreție. Plus la aceasta, rugăm să se țină cont de faptul că anual în Antalya se odihnesc peste 150 mii de moldoveni. Rugăm ca jurnaliștii să nu ducă opinia publică în eroare, așa cum s-a procedat în articolul respectiv”, a scris purtătorul de cuvânt al Președinției, Ion Ceban, pe pagina personală de facebook.

După postarea acestui mesaj, ZdG l-a contactat din nou pe Ion Ceban. Întrebat de ce nu a venit cu o reacție la adresa ziarului, Ceban, care este și consilier municipal, dar exercită și atribuțiile de purtător de cuvânt al șefului statului, nefiind însă angajat în această funcție la Președinție, a invocat că a avut o agendă încărcată întreaga zi, dar că trebuiau să revină cu o reacție colegii săi, cauza de ce n-au făcut-o, spune însă că nu o cunoaște. Ceban a declarat că mesajul pe care l-a publicat se axează integral pe declarațiile lui Igor Dodon.

„Din discuția mea cu dl președinte am înțeles că nu a contactat serviciile acestei companii, nu se află familia sa în hotelurile respective, iar dlui se află la serviciu de la ora 7 dimineața”, susține Ceban, care nu a putut spune exact când s-a întors Dodon la Chișinău, precizând că ar fi vorba despre sâmbătă seara sau duminică dimineața. Deși a negat că familia președintelui s-a oprit la acele destinații turistice, despre care a  scris ZdG, Ion Ceban a refuzat să numească hotelul în care s-ar afla aceasta, adăugând că informațiile respective sunt private și nu ar fi „normal” să fie făcute publice atâta timp cât nu este o vizită oficială.

De asemenea, Ion Ceban a cerut dovezi după ce reporterul a precizat că acesta nu a răspuns în repetate rânduri la apelurile ZdG, pe alte subiecte.

Ion Ceban a șters contul său de Facebook, iar de câteva zile are un profil nou unde apare drept Iv Ceban.

La 12 iunie, ZdG a scris că familia președintelui Igor Dodon se odihnește într-un hotel de lux, de cinci stele, pe malul Mării Mediterane, în Turcia, iar prețul pentru un sejur începe de la 4 mii de euro, după ce angajata agenției de turism „Damla Tur” a precizat, într-o discuție cu reporterul ZdG, că președintele Igor Dodon a ales unul dintre hotelurile Maxx Royal pentru vacanța de vară, dar a declarat că nu cunoaște pentru care dintre cele două locații, Kemer sau Belek, a optat șeful statului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ivancelgroaznic

    Da pe cari bani o dus familia la turci ? Pe bani de la Tsar sau pe miliard ? Sau e, poate o snoava, shi nu in turcia, ci in insule de vis este familia? Pe bani de la alegatori ?

  2. Judele de Apoi

    ALEGERI FURATE – ALEGERI FRAUDATE !
    —————————————————————————————–
    DONDON teroristul ucigaș de unioniști de la anul 1990 încoace nu a câștigat alegerile din 13 nov.2016 în Moldova de Est. Majoritatea românilor est-moldoveni au votat pro-Europa. Doar circa o jumătate de est-moldoveni au ieșit la alegeri. Distribuirea reală ar fi fost pt. Sandu – 65 %, iar pt. Dondon, poate 35 %, dar prin manipulare, fraudare și furt, mafia oficială neo-comunistă anti-națională, anti-românească, anti-unionistă, anti-europeană a inversat și a schimbat rezultatul final. Deci, actualmente Dondon este doar un PSEUDO-președinte impostor imaginar a circa 15 % din populația Moldovei de Est /ocupanții extremiști / și în nici un caz nu reprezintă votul majorității din actuala RM, fosta provincie românească interbelică Basarabia în baza “Actului Unirii” pt. TOTDEAUNA cu România votat de majoritatea deputaților din Sfatul Țării din Chișinău la 27 martie 1918. Peste câteva luni de zile Curtea Europeană a Drepturilor Omului a Consiliului Europei de la Strasbourg va tranșa această catastrofă națională a RM și va restabili în funcția de Președinte pe Maia Sandu, care a câștigat cinstit și corect alegerile din 13 nov. 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *