Principală  —  IMPORTANTE   —   Vlad Filat anunță că îl…

Vlad Filat anunță că îl va da în judecată pe fostul său avocat. Luni va depune denunț la Procuratura Generală pe numele lui Igor Popa

Vlad Filat a anunțat că urmează să sesizeze instituțiile abilitate pentru a-l pedepsi pe Igor Popa, fostul său avocat, după ce acesta a făcut mai multe declarații, pentru ca „să nu mai fie nimeni nenorocit”.

Liderul PLDM susține că va merge luni la Procuratura Generală (PG) și Uniunea Avocaților din Moldova (UAM).

„Fac apel public la Procuratura Generală: să se autosesizeze pe marginea declarațiilor mincinoase făcute de Igor Popa, să-l ia de urechiușele operate recent și să-l audieze. Dânsul nu depune denunț, fiindcă asta trece deja la categoria de răspundere penală, ceea ce făcut până acum – prin declarații – înseamnă răspundere civilă pentru calomnie.

Nu înseamnă că nu-l voi acționa în instanța de judecată pentru calomniile pe care le-a adus.

Luni voi depune o plângere la PG, prin care voi solicita audierea lui Igor Popa pentru a prezenta probe asupra afirmațiilor făcute”, a subliniat ex-premierul în cadrul conferinței de presă de vineri, 25 septembrie, organizată pentru a comenta declarațiile lui Popa de miercuri.

El a accentuat că va fi la dispoziția instituțiilor abilitate „zi și noapte pentru a clarifica situația, care este una foarte gravă”.

„Tot luni voi depune plângere la UAM ca să examineze în conformitate cu legea și Codul de conduită a avocatului acțiunile dânsului. Problema nu mă vizează pe mine, este a profesiei, a avocaților și eu tare sper că se va lua atitudinea care se impune în baza legii.

Voi depune un demers la PG să mi se ofere răspuns dacă am depus vreodată vreun denunț împotriva cuiva și un demers paralel ce ține de domnul Stati”, a mai spus Filat.

De asemenea, președintele PLDM a precizat că va depune o plângere penală împotriva lui Igor Popa privind divulgarea secretului corespondenței în exercitarea atribuțiilor funcționale în baza art. 178, precum și „demersuri pentru a da calificare juridică și a întreprinde măsurile care se impun în legătură cu activitatea detectivilor care știu totul despre mine și, posibil, despre alți oameni”.

„Sunt multe alte lucruri pe care le examinăm, pentru a le încadra corect sub aspect juridic, care țin de alte articole ale Codului penal și, în momentul în care vor fi pregătite, le vom depune la PG”, a conchis Vlad Filat.

Vineri, 25 septembrie, Filat a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a comentat acuzațiile lansate miercuri de Igor Popa, fostul său avocat, la o emisiune televizată.