Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ CA Chișinău examinează demersurile…

VIDEO CA Chișinău examinează demersurile avocaților în privința a patru ex-deputați reținuți pentru îmbogățire ilicită. Câțiva susținători ai ex-deputatului Reșetnicov protestează în fața instanței

Magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău examinează joi, 10 februarie, recursul avocaților privind schimbarea măsurii preventive în privința celor patru ex-deputați Violeta Ivanov, Serghei Sîrbu, Vladimir Vitiuc și Artur Reșetnicov, reținuți în dosarul celor 13 foști parlamentari transfugi cercetați pentru îmbogățire ilicită. Între timp, câțiva susținători a fostului deputat Reșetnicov au manifestat în fața instanței.

Avocații celor patru ex-deputați solicită schimbarea măsurii preventive din arest în izolator și cercetarea lor în stare de libertate.

La 4 februarie magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus plasarea în izolator a trei cinci ex-deputați – Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Serghei Sîrbu și Artur Reșetnicov. Astfel, Violeta Ivanov a fost plasată în arest preventiv pentru 20 de zile, iar Zagorodnîi, Vitiuc, Sîrbu și Reșetnicov – 30 de zile.

Artur Reșetnicov, unul din cei 13 foști deputați transfugi cercetați pentru îmbogățire ilicită, a postat pe 7 februarie pe Facebook o srisoare scrisă de mână în care menționează că dosarul deschis pe numele lui „este unul politic și organizat de actuala guvernare”.

Pe 2 februarie curent, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul R. Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte. Atunci, cinci foști deputați comuniști, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi și Serghei Sîrbudin cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită au fost reținuți pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție la domiciliile lor.

Cine sunt cei 13 foști deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită și la domiciliile cărora au descins procurorii în această dimineață