Principală  —  IMPORTANTE   —   Valentina Ciobanu, numită în funcția…

Valentina Ciobanu, numită în funcția de adjunctă interimară a procurorului șef al Procuraturii municipiului Chișinău. Ce avere declară

Procurora Valentina Ciobanu a fost desemnată în funcția de adjunctă interimară a procurorului șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șefă adjunctă a Oficiului reprezentarea învinuirii în instanțele de judecată. Hotărârea a fost adoptată vineri, 15 octombrie, de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

„ (…) Prezenta hotărâre va fi transmisă procurorului general interimar pentru informare și demararea procedurilor administrative”, a declarat președinta CSP, Angela Motuzoc.

Valentina Ciobanu

Valentina Ciobanu a fost numită în funcția de procuroră în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău pe 28 decembrie 2016.

Pe 3 decembrie 2010, Ciobanu a fost desemnată în funcția de procuroră în cadrul Procuraturii sectorului Rîșcani, municipiul Chișinău, funcție pe care a deținut-o timp de doi ani. În anul 2012, CSP a propus procurorului general de atunci suspendarea din funcţie a lui Ciobanu, în legătură cu acordarea concediului pentru îngrijirea copilului, până la împlinirea vârstei de 3 ani. 

Ce avere declară noua adjunctă interimară a procurorului șef al Procuraturii municipiului Chișinău

Procurora Valentina Ciobanu indică în declarația sa de avere și interese personale că în anul 2020 a ridicat un salariu de 238 232,48 lei de la Procuratura Generală (PG), adică, aproximativ 20 de mii de lei pe lună.

Ciobanu este coproprietara unui apartament de 50 metri pătrați care a fost dobândit în anul 2004. În actul său de avere, aceasta indică că valoarea bunului imobil ar constitui 753,48 lei.

Procurora Valentina Ciobanu nu indică în declarația sa de avere vreun autoturism sau alte bunuri imobile.

Pe 15 octombrie, CSP a desemnat un nou procuror șef și adjunct la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Sergiu Russu este noul șef interimar al PCCOCS, iar Vladislav Bobrov – adjunct interimar. Detalii aici.

Totodată, procurora Elena Cazacov, cea care a reprezentat acuzarea de stat în dosarul Vlad Filat, a fost desemnată să asigure interimatul funcției de șefă a PA, iar Ion Munteanu a fost numit în funcția de adjunct interimar al procurorului șef anticorupție. Detalii aici.