Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un ucrainean și un ATV…

Un ucrainean și un ATV amfibie, reținute în zona de frontieră

Polițiștii de frontieră au reținut un ucrainean care a traversat ilegal râul Nistru la bordul unui vehicul amfibie.

Informația prezenței neautorizate în zona de frontieră a fost furnizată serviciului dispecerat al Sectorului Poliției de Frontieră „Tudora-1”, de către un locuitor al aceleiași localități, care a declarat că a observat un vehicul pe șenile deplasându-se din Ucraina în R. Moldova.

Pentru verificarea informaţiei primite a fost chemată grupa de intervenţie din cadrul sectorului. Deplasându-se la faţa locului, inspectorii au depistat o unitate de transport cu șenile de model ARGO FRONTIER 605 şi o persoană de gen masculin, care s-a legitimat verbal, declarând a fi cetățean al Ucrainei, în vârstă de 32 de ani.

Potrivit explicațiilor acestuia, în zona de frontieră ucraineană s-ar fi aflat cu prietenii la odihnă, iar motivul deplasării în satul Tudora l-a constituit aprovizionarea cu produse alimentare de la magazinul din localitate.

Actualmente, persoana reținută este cercetată penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, mijlocul de transport fiind indisponibilizat pe teritoriul sediului Direcției regionale Est.