Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un procuror cu trecut controversat…

Un procuror cu trecut controversat a obținut cel mai mare punctaj în lupta pentru funcția de șef al Procuraturii mun. Chișinău

Procurorul Ștefan Șaptefraț, actualul adjunct al Procuraturii Anticorupție a obținut cel mai mare punctaj în urma evaluării de către Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor în cadrul concursului pentru ocuparea funcției de procuror șef al Procuraturii mun. Chișinău. Al doilea punctaj l-a obținut actualul procuror șef interimar, Vitalie Sibov, iar cel mai mic, Marcel Cimbir. 

Conform informațiilor disponibile pe site-ul Procuraturii Generale, Șaptefraț a obținut un total de 151 de puncte, fiind urmat de Sibov, care a obținut 148,5 puncte. Marcel Cimbir, celălalt aspirant la fotoliul de procuror șef al mun. Chișinău a acumulat 137,7 puncte. Punctajul oferit de Colegiul  pentru selecția și cariera procurorilor nu este însă decisiv în lupta pentru șefia Procuraturii mun. Chișinău, câștigătorul concursului urmând să fie desemnat ulterior de către Consiliul Superior al Procurorilor. 

Despre Ștefan Șaptefraț, care a candidat anterior și la funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, ZdG a scris anterior că „este unul dintre cei mai prosperi procurori. Împreună cu soţia sa, Elena Cobzac, locuieşte într-un imobil la Tohatin, mun. Chişinău, construit încă în anii 2000”. Acesta a plecat și revenit în sistemul procuraturii de cel puțin două ori, fiind implicat anterior în diverse tranzacții de milioane.

Și despre Vitalie Sibov, ZdG a scris că indică, în ultima sa declaraţie cu privire la venituri şi proprietate, că deţine două case, două spaţii comerciale de milioane şi două automobile marca Audi, în condiţiile în care declară că ridică un salariu lunar de aproximativ 10 mii de lei. „Bunurile respective au fost dobândite de soţia mea, până la căsătorie. Ei, cum să vă spun, i-a mers în viaţă şi, aşa s-a primit. Asta e realitatea. Ceva să explic suplimentar nu prea am”, susţine procurorul Vitalie Sibov pentru ZdG.

Marcel Cimbir, celălalt candidat este ginerele lui Veaceslav Untilă, președintele Curții de Conturi.