Un procuror cu trecut controversat a obținut cel mai mare punctaj în lupta pentru funcția de șef al Procuraturii mun. Chișinău

Procurorul Ștefan Șaptefraț, actualul adjunct al Procuraturii Anticorupție a obținut cel mai mare punctaj în urma evaluării de către Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor în cadrul concursului pentru ocuparea funcției de procuror șef al Procuraturii mun. Chișinău. Al doilea punctaj l-a obținut actualul procuror șef interimar, Vitalie Sibov, iar cel mai mic, Marcel Cimbir. 

Conform informațiilor disponibile pe site-ul Procuraturii Generale, Șaptefraț a obținut un total de 151 de puncte, fiind urmat de Sibov, care a obținut 148,5 puncte. Marcel Cimbir, celălalt aspirant la fotoliul de procuror șef al mun. Chișinău a acumulat 137,7 puncte. Punctajul oferit de Colegiul  pentru selecția și cariera procurorilor nu este însă decisiv în lupta pentru șefia Procuraturii mun. Chișinău, câștigătorul concursului urmând să fie desemnat ulterior de către Consiliul Superior al Procurorilor. 

Despre Ștefan Șaptefraț, care a candidat anterior și la funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, ZdG a scris anterior că „este unul dintre cei mai prosperi procurori. Împreună cu soţia sa, Elena Cobzac, locuieşte într-un imobil la Tohatin, mun. Chişinău, construit încă în anii 2000”. Acesta a plecat și revenit în sistemul procuraturii de cel puțin două ori, fiind implicat anterior în diverse tranzacții de milioane.

Și despre Vitalie Sibov, ZdG a scris că indică, în ultima sa declaraţie cu privire la venituri şi proprietate, că deţine două case, două spaţii comerciale de milioane şi două automobile marca Audi, în condiţiile în care declară că ridică un salariu lunar de aproximativ 10 mii de lei. „Bunurile respective au fost dobândite de soţia mea, până la căsătorie. Ei, cum să vă spun, i-a mers în viaţă şi, aşa s-a primit. Asta e realitatea. Ceva să explic suplimentar nu prea am”, susţine procurorul Vitalie Sibov pentru ZdG.

Marcel Cimbir, celălalt candidat este ginerele lui Veaceslav Untilă, președintele Curții de Conturi. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *