Principală  —  IMPORTANTE   —   Un ofițer de informații, angajat…

Un ofițer de informații, angajat SIS cu funcție de conducere, bănuit de divulgarea informațiilor ce constituie secret de stat

Foto: sputnik.md

Un ofițer de informații cu funcție de conducere este bănuit de divulgarea informațiilor ce constituie secret de stat, anunță Serviciul de Informații și Securitate al R. Moldova (SIS).

„SIS de comun cu organele Procuraturii au realizat în această dimineață măsuri procesual penale în privința unui ofițer de informații, cu funcție de conducere. Acesta este bănuit de divulgare către persoane terțe a informațiilor ce constituie secret de stat”.

SIS și procurorii au făcut percheziții în biroul de serviciu și la domiciliul ofițerului, fiind ridicate dispozitive de stocare a informației și înscrisuri. Potrivit SIS, acesta și-a recunoscut integral vina și cooperează cu ancheta.

Angajatul SIS este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii – divulgarea informațiilor ce constituie secret de stat de către o persoană căreia aceste informații i-au fost încredințate sau i-au devenit cunoscute în legătură cu serviciul sau munca sa.