Ultimele detalii din dosarul „tunsorii” de la benzinărie: Buruiană, plasat în arest pentru 30 de zile

Sergiu Buruiană, unul dintre suspecții care i-au tuns forțat pe doi tineri la o benzinărie din Călărași, își va petrece următoarele 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Un mandat de arestare în acest sens a fost emis de către Judecătoria Strășeni astăzi, 22 august. Acesta își recunoaște vina și colaborează cu ancheta, precizează pentru ZdG șeful Procuraturii Călărași, Igor Chiriac.

La 21 august a fost reținut încă un suspect care ar fi participat la acțiunile de agresiune în privința celor doi tineri, Nicolae Mocreac. Procurorul de caz va cere la 23 august mandat de arestare pe numele acestuia. Cinci suspecți pe dosar depun mărturii și recunosc învinuirile care li se aduc, cel de-al șaselea este plecat peste hotare înainte ca oamenii legi să fi deschis un dosar pentru huliganism în acest caz.

Pe 13 august, Ziarul de Gardă a postat un filmuleț video în care doi tineri în vârstă de 19 ani au fost înjurați și agresați fizic pentru simplul fapt că aveau părul lung. Incidentul a avut loc la 9 iulie curent, la o benzinărie din orașul Călărași. Cei doi tineri au fost tunși forțat de un grup de persoane necunoscute, care ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice. În aceeași zi, Inspectoratul de Poliție Călărași a declarat că s-a autosesizat după ce a intrat în posesia imaginilor video și a demarat o anchetă pentru huliganism. Sergiu Buruiană, unul dintre suspecți, nu a fost reținut însă decât la 20 august, după ce s-a prezentat la Inspectoratul de Poliție Călărași, fiind citat pentru a fi audiat.

Sergiu Buruiană este condamnat în Italia la detenție pe viață pentru omor și vătămare intenționată gravă. Acesta se află în căutare internațională din 2012, după ce a participat la omorul unui tunisian într-o piață din orașul Padova, iar ulterior a fugit din Italia și s-a refugiat în Republica Moldova, stat care nu-și extrădează cetățenii, conform prevederilor Constituției. Deși este pedepsit definitiv în Italia, Sergiu Bruiană se află în libertate, în R. Moldova, pentru că autoritățile italiene nu au expediat până în prezent setul de documente necesar pentru a-i recunoaște pedeapsa definitivă și pentru a o pune în aplicare în R. Moldova.

Nici în R. Moldova Buruiană nu este la prima abatere de la lege. Numai în 2017, acesta a figurat în șase cauze contravenționale și într-un dosar penal pentru huliganism.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *