Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Tauber și Apostolova,…

ULTIMA ORĂ! Tauber și Apostolova, scoase de sub urmărire penală în dosarul privind frauda bancară

La aproximativ o lună de la scoaterea de sub urmărire penală a șase acționari ai Unibank, inclusiv a fostului președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, Procuratura Anticorupție anunță despre decizia de scoate de sub urmărire penală, în dosarul privind „frauda bancară”, a încă patru acționari, printre care deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Acum un an, procurorul general interimar a solicitat în Parlament ridicarea imunității celor două deputate, acestea fiind private de libertate. Ulterior, cei zece acționari ai UNIBANK au fost puși sub învinuire, fiindu-le încriminată comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat.

„În urma studierii minuțioase a probatoriului, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că faptele persoanelor respective nu întrunesc elementele infracțiunilor imputate.

În concret, ca urmare a multiplelor acțiuni de urmărire penală, confruntări între învinuiți/bănuiți și martori, măsuri speciale de investigații, s-a constatat că în acțiunile învinuiților nu se regăsește elementul obligatoriu al infracțiunilor, și anume intenția directă la realizarea scopului infracțional urmărit de grupul criminal organizat la obținerea unui folos material”, transmite Procuratura Generală (PG) într-un comunicat de presă.


PG precizează că urmărirea penală în episodul privind acționariatul UNIBANK din „frauda bancară continuă, iar instituția va informa, în limitele legii, despre evoluțiile acestora.