Ultima oră: Percheziții la Inspectoratul Național de Investigații

Ofițerii și procurorii anticorupție efectuează percheziții la trei angajați ai Inspectoratului Național de Investigații. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către persoane din cadrul instituției. Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au confirmat perchezițiile, dar susțin că acestea nu-l vizează pe Ion Iachimov, așa cum ZdG a scris în știrea inițială, ci pe un singur angajat al INI.

Ion Iachimov, șeful INI și-a început activitatea în poliție în anul 2000, iar ulterior, în 2013, ajunge ofițer principal de investigații în cadrul Centrului Combaterea traficului de persoane. În anul 2015, a fost numit șef adjunct al Inspectoratului Național de Investigații, iar ulterior, în luna mai 2016 a fost promovat în funcția de șef al Inspectoratului Național de Investigații.

Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție ne-a zis că este ocupat și nu poate discuta la subiect, solicitând să revenim mai târziu. Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției ne-au declarat că nu cunosc informații despre operațiunea procurorilor anticorupție.

UPDATE: Reprezentanții IGP au confirmat perchezițiile, dar susține că acestea nu-l vizează pe șeful INI, Ion Iachimov, ci pe alți angajați ai instituției. Prin intermediul Serviciului de Presă al Procuraturii Generale, Viorel Morari a confirmat perchezițiile, precizând însă că acestea îl vizează pe un angajat al instituției, și nu pe șeful INI.

UPDATE 2: Reprezentanții IGP susține că perchezițiile vizează doar un angajat al INI și că nu s-a desfășura în birourile din incinta Inspectoratului, deși surse ale ZdG din cadrul instituției ne-au anunțat anterior că perchezițiile ar fi avut loc în birouri din cadrul INI.

UPDATE 13.05:  Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Investigații (INI), Diana Sochircă, a precizat pentru Ziarul de Gardă că percheziții au avut loc la domiciliul unui angajat al instituției, dar acțiunile penale nu vizează atribuțiile de serviciu ale acestuia.

Revenim cu detalii!


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Eugen

  Ia chiar sa vedem ce va fi. Deja nu prima data ma intalnesc cand lumea se teme saia mita, totusi lupta cu coruptia devine eficienta.

 2. Traian Harașosfetiuc

  Dragă Inga! Nu vreau să te supăr în vreun fel, dar ar fi fost bine ca justiția
  să se apuce serios de “organele” lui Plahotniuc și nu să toarcă fericită ca o pisică
  strânsă între picioare la boașele lui!

 3. Le Justicier

  Da, chiar s-a observat foarte corect! După ce Plahotniuc a mituit și și corupt
  35 (!) de deputați se face o mică pauză. În această pauză poporul senil poate să se
  bucure. Dar numai până la următoarea etapă de efientizare a mitei, corupției și
  șantajului. Desmeticiți-vă fraților, deși deja și așa este mult prea târziu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *