Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ultima oră: Cine este judecătorul…

Ultima oră: Cine este judecătorul propus de CSM pentru a fi promovat la CSJ

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus-o pe Luiza Gafton la funcția de judecătoare la Curtea Supremă de Justiție . Candidatura urmează să fie înaintată Parlamentului pentru aprobare. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de către membrii CSM.

Luiza Gafton este judecătoare din 1991, când și-a început activitatea la Judecătoria Populară din raionul Sovietic al or. Chișinău, actuala Judecătorie Botanica, acolo unde activează și astăzi.

Prin decretul președintelui R. Moldova din 27 ianuarie 2017, Luiza Gafton a fost numită pe un termen de patru ani, în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău. Prin Decretul șefului statului din 10 martie 2014 ea fusese numită în funcția de președinte al Judecătoriei Botanica, mun. Chișinău, pe un termen de patru ani.

Gândesc că eu corespund criteriilor, dacă am participat la concurs. Sunt integră. Dacă aș fi fost influențat de cineva în activitate, aș fi spus. Cu experiența de 26 de ani într-o singură instanță, cred că pot aduce un plus de valoare și credibilitate la CSJ”, a punctat Gafton, fiind întrebată de membrul CSM, Teo Cârnaț.

La concursul privind suplinirea funcției de judecător la CSJ au participat 3 persoane: Viorica Puică, Luiza Gafton și Mihail Diaconu. Puică și Diaconu însă nu s-au prezentat la ședința CSM, cerând ca cererile lor și concursul în sine să se desfășoare în lipsa lor. După ce au avut câteva întrebări către Luiza Gafton, membrii CSM au votat unanim pentru candidatura sa. Gafton urmează să fie propusă Parlamentului pentru aprobare.