Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Actualul viceguvernator al…

ULTIMA ORĂ! Actualul viceguvernator al BNM Aureliu Cincilei, eliberat de procurori. Decizia luată în cazul Emmei Tăbârță și Ion Ropot

frauda bancară

Actualul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Aureliu Cincilei, a fost eliberat de Procuratura Anticoruție. În cazul ex-viceguvernatoarei Emma Tăbârță și Ion Ropot, procurorii au depus demersuri de arest pentru 30 de zile.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale Maria Vieru.

„Actualul viceguvernator a colaborat cu procurorii si a facut declarații pe dosar, de aceea Procuratura Anticorupție a decis cercetarea acestuia in libertate, aplicandu-i interdicția de a părăsi localitatea mun. Chisinau. Cât despre fostul viceguvernator si seful de direcție de la BNM, procurorii au depus deja demersuri la arest pentru 30 de zile”, a susținut Maria Vieru.

Ex-guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) Dorin Drăguțanu, ex-viceguvernatoarea Emma Tăbârță și actualul viceguvernator ai BNM Aureliu Cincilei și șeful de direcție de la BNM, Ion Ropot, au fost reținuți joi, 5 martie, după perchezițiile efectuate de către Procuratura Anticorupție în cadrul instituției. Potrivit Procuraturii Generale, aceștia sunt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Ieri, 6 martie, instanța a admis integral demersul procurorilor și a emis un mandat de arest preventi pentru 30 de zile pe numele fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu. Potrivit procurorilor, Dorin Drăguțanu este învinuit de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari. Învinuirile lui Drăguțanu i se aduc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară .