Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Trei tineri, suspectați de tâlhărie…

Trei tineri, suspectați de tâlhărie și jaf, au fost reținuți

Trei bărbați în vârstă de 22, 25 și 30 de ani, originari din raionul Râșcani, sunt bănuiți de către oamenii legii de săvârșirea a două infracțiuni pe teritoriul aceluiași raion.

Primul caz a avut loc la 4 februarie curent, în satul Nihoreni. Trei persoane necunoscute au intrat în locuinţa unui bărbat, de 47 de ani, l-au maltratat și i-au sustras 3 mii de lei.

În cel de-al doilea caz, la Unitatea de gardă din IP Râşcani a fost primit un apel telefonic din partea unei femei care a comunicat că la 29 ianuarie curent, în jurul orei 00:30, aflându-se la serviciu în orașul Râşcani, din magazinul situat pe teritoriul unei staţii PECO unde activează, o persoană necunoscută a sustras câteva produse alimentare.

Ulterior, în urma acțiunilor de urmărire penală oamenii legii au identificat suspecții. La 17 martie curent, forțele de ordine în comun cu BPDS „Fulger” au efectuat percheziții în locuințele și automobilele bănuiților. În urma perchezițiilor, au fost depistate două pumnale din fier și un cuțit, cu care se presupune că ar fi fost săvârșite infracțiunile.

Aceștia sunt bănuiți de comiterea altor infracțiuni similare, iar pe numele suspectului de 25 de ani este pornită o cauză penală încă din anul 2012 pentru cauzarea leziunilor corporale grave unui angajat al poliției.

În prezent, suspecții se află în arestul poliției și sunt cercetați pentru „Jaf” și „Tâlhărie” și riscă privațiune de libertate de până la 10 ani.