Principală  —  IMPORTANTE   —   Ședința CSM în care urma…

Ședința CSM în care urma să fie ales președintele CSJ, amânată din lipsă de cvorum

Foto simbol

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) stabilită pentru marți, 2 februarie, în care urma să fie ales președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), vicepreședintele Colegiului penal al CSJ, dar și vicepreședintele Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ, a fost contramandată.

Ședința de marți a CSM a fost contramandată din lipsă de cvorum. Deocamdată, nu se cunoaște când va avea loc următoarea ședință a consiliului.

Conform legislației, CSM îşi exercită atribuţiile în plen fiind deliberativă cu participarea a cel puţin două treimi din membrii lui.

Pe agenda ședinței contramandate sunt 14 subiecte, printre care cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante
de președinte al CSJ, dar și funcțiile de vicepreședinte al Colegiului penal și al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ.

Tot la ședința CSM anunțată pentru data de 2 februarie, urma să fie desfășurate și concursurile pentru suplinirea mai multor funcții de conducere a instanțelor judecătorești din R. Moldova.

La concursul pentru suplinirea funcției de președinte al CSJ, șase magistrați au depus cereri de participare. Ziarul de Gardă a analizat declarațiile de venit ale celor șase aspiranți la funcția de președinte al CSJ, dar și ce dosare de rezonanță au gestionat și vă prezintă detalii despre fiecare.

Lista candidaților care au depus cereri de participare la concurs:

1. Anatolie Țurcan
2. Dumitru Mardari
3. Victor Micu
4. Liliana Catan
5. Petru Moraru
6. Ion Guzun

Toți magistrații au primit calificativul „excelent” de la Colegiul de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor (CEP) subordonat CSM și, cu excepția lui Ion Guzun, câte 80 de puncte de la Colegiul pentru Selecția și Cariera Judecătorilor (CSC).