Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   România: Ministrul Justiției a anunţat…

România: Ministrul Justiției a anunţat propunerile pentru funcţiile de şef la Parchetul General, DNA şi DIICOT

Ministrul roman de Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, marți, 21 ianuarie, propunerile pentru ocuparea funcțiilor de șef la DNA, Parchetul General și DIICOT. Lista va fi înaintată CSM pentru obținerea avizului consultativ, iar apoi propunerile vor fi trimise preşedintelui care va avea ultimul cuvânt, notează Digi24.ro. 

Cătălin Predoiu a anunţat propunerile pentru conducerea Parchetelor.

Pentru funcţia de procuror general – Gabriela Scutea

Gabriela Scutea a fost procuror general adjunct în mandatul Laurei Codruța Kovesi 2006-2013. A îndeplinit funcţia de Înalt Reprezentant al Ministerului Justiției la Comisia Europeană 2013-2016 şi a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiției 2016-2017.

„Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestație și cel mai solid dosar depus. O prestație pertinentă și plină de hotărâre. Este un procuror care nu prezintă necunoscute. A fost cel mai bun proiect din cele prezentate”, a spus ministrul roman de Justiție.

Cătălin Predoiu a anunțat că Gabriela Scutea a prezentat cel mai bun plan de management și că este un procuror care cunoaște bine MCV.

Pentru funcţia de şef DIICOT – Elena- Giorgiana Hosu

Giorgiana Hosu conduce interimar DIICOT din 2018. Este procuror DIICOT din 2006. Printre dosarele majore instrumentate: cazul Sorin Beraru, unul dintre dosarele lui Omar Hayssam.

Pentru funcţia de şef al DNA – Crin-Nicu Bologa

Crin Bologa a fost adjunct al Parchetului Sălaj, a condus DNA Cluj între 2005 și 2008. Este procuror din 1996.

Cătălin Predoiu a transmis şi un mesaj pentru magistraţii propuşi: „Reparaţi vulnerabilităţile identificate, mobilizaţi procurorii, relansaţi combaterea energică şi eficientă a tuturor formelor de infracţionalitate! Libertatea şi siguranţa cetăţenilor sunt valori esenţiale. MJ vă va fi partener în aceşti parametri”.

Sursă: Digi24.ro.