Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reacția PL după perchezițiile CNA…

Reacția PL după perchezițiile CNA la Primărie și Ministerul Transporturilor

Deputatul și vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Lilian Carp susține că în cadrul formațiunii din care face parte nu s-a reacționat în niciun fel la perchezițiile efectuate de Centrul Național Anticorupție la Primăria muncicipiului Chișinău, condusă de prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă și la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, condus de liberalul Iurie Chirinciuc, care a fost escortat în dimineața zilei de 27 aprilie la CNA.

„Nu cunosc detalii, care și de unde. O să vedem. O să apară public despre faptul dat. Dacă este implicat în ceva, atunci trebuie să răspundă. Oricine, dacă este implicat într-un act de ilagalitate, trebuie să răspundă, indiferent cine este persoana. O să vedem timpul va arăta dacă sunt sau nu implicați cei de la primărie sau cei de la minister. Acum nu cunosc și nu am dosarul  ca să știu cum au lucrat ofițerii de la CNA, dacă sunt documentați”,  a declarat Lilian Carp, susținând că este o părere personală, deoarece în cadrul partidului nu a fost abordat subiectul.

Lilian Carp a declarat că mâine are loc ședința Parlamentului, atunci va fi și expusă părerea președintelui PL, Mihai Ghimpu.

„ O să fie un comunicat de presă în care va fie expusă poziția. La acest moment vă spun doar care este poziția mea persoanală”, a declarat Lilian Carp.

Apelat de ZdG, Mihai Ghimpu nu a răspuns la telefon. La aproximativ o oră după ce a fost reținut ministrul liberal, președintele PL a distribuit pe pagina sa de Facebook un video, în care este ridicat în aer un tricolor, însoțit de mesajul „Tricolorul – tricolorilor! Trăiască tricolorul! Uniți pentru Unire, Uniți pentru rezistență…”