Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reacția ministrului Justiției la intenția…

Reacția ministrului Justiției la intenția deputaților Platformei DA de a vizita penitenciarele din R. Moldova, în contextul pandemiei de Covid-19

Ministrul Justiției, Fadei Naghacevschi, susține că deputații Platformei DA, care au anunțat vineri, 31 iulie, că intenționează să efectueze mai multe vizite la penitenciarele din R. Moldova în contextul pandemiei de Covid-19, vor avea acces în instituțiile penitenciare conform legislației în vigoare.

Deputatul Slusari Alexandru solicită pentru deputații Platformei DA acces în mai multe penitenciare, inclusiv Penitenciarul nr. 13, pentru examinarea condițiilor de detenție.

Cu siguranță accesul le va fi permis conform legislației în vigoare. Chiar le recomand să viziteze toate penitenciarele din țară”, menționează Nagacevschi într-o postare pe Facebook.

Totodată, ministrul Justiției susține că după vizita deputaților, „speră că aceștia sse vor convinge cât de necesară este construcția unui nou penitenciar”.

„Și sper mult ca după această vizită să se renunțe la retoricile populiste ale unor deputați privind realocarea creditului extern, destinat pentru construcția unui nou penitenciar, pentru necesități legate de lupta cu pandemia.

În sistemul penitenciar sunt deținuti oameni, stimați deputați și este oribil să te gîndești să economisești pe seama dreptului acestora la condiții adecvate de detenție”, a mai scris ministrul.

Vicepreședintele Platormei DA, deputatul Alexandru Slusari, susține că a depus mai multe demersuri la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) prin care solicită informații cu privire la numărul persoanelor, din cadrul instituțiilor penitenciare din R. Moldova, testate pozitiv la noul coronavirus. Tot vineri, 31 iulie, deputații Platformei DA au anunțat că vor efectua mai multe vizite la penitenciarele din R. Moldova.