Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reacția ASP după ce oamenii…

Reacția ASP după ce oamenii legii au desfășurat percheziții la mai multe persoane vizate într-o schemă de preluare ilegală a terenurilor care aparțin Primăriei Chișinău

Imagine simbol

Agenția Servicii Publice (ASP) a venit cu o reacție după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au desfășurat nouă percheziții la mai multe persoane vizate într-o schemă de preluare ilegală a terenurilor care aparțin Primăriei municipiului Chișinău. Astfel, Agenția Servicii Publice anunță că este în comunicare activă cu organele de drept și acordă tot suportul necesar în vederea stabilirii persoanelor vinovate și a elucidării depline a cazurilor documentate.

„Agenția Servicii Publice își dorește ca acest dosar, de rând cu celelalte pornite de către organele de drept ce vizează cazuri de corupție cu implicarea angajaților instituției, să ajungă în instanțele de judecată”, mai declară ASP.

CNA a anunțat pe 14 decembrie că șapte persoane sunt în vizorul oamenilor legii după ce ar fi pus la cale o schemă de obținere ilegală a terenurilor care aparțin Primăriei municipiului Chișinău, prin care au cauzat municipalității un prejudiciu considerabil. 

„În această dimineață, 14 decembrie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat 9 percheziții la persoanele vizate în organizarea schemei de preluare ilegală a terenurilor municipalității. În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate telefoane mobile, purtători de informații și înscrisuri de ciornă, o persoană fiind reținută pentru 72 de ore. Aceasta este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu. Celelalte persoane vizate sunt cercetate, la această etapă, în stare de libertate, urmând ca procurorii să stabilească statutul lor procesual, în funcție de probatoriul acumulat”, anunța CNA. 

Potrivit CNA, schema funcționa în felul următor: un angajat al Agenției Servicii Publice (ASP) identifica persoane cu drept de proprietate asupra unor terenuri care se mărginesc cu loturi ce aparțin Primăriei, după care, împreună cu acestea, instalau la hotarele terenurilor blocuri de beton. Ulterior, se construia o șură sau altă construcție pretins provizorie, amplasată deja pe lotul Primăriei, pe care o legalizau, înregistrând-o în Registrul bunurilor imobile.

La etapa actuală, au fost identificate cinci cazuri de preluare abuzivă a proprietăților Primăriei municipiului Chișinău. 

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.