Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurorul din Ungheni care s-a…

Procurorul din Ungheni care s-a judecat cu un pensionar pentru un apartament, decorat cu medalia „Pentru serviciu impecabil”

Procurorul care se pregătește să treacă într-o casă nouă, un imobil de milioane din or. Ungheni, iar anterior s-a judecat cu un pensionar pentru un apartament pe care l-a revendicat în virtutea funcției pe care o ocupă, a fost decorat de procurorul general al R. Moldova cu medalia „Pentru serviciu impecabil” Clasa III. Acuzatorul de stat Ion Steclari este apreciat pentru „serviciu impecabil” la câteva zile după ce Ziarul de Gardă a scris că în perioada în care familia acestuia construia luxosul imobil din Ungheni, procurorul cerşea de la stat un apartament de serviciu, care considera că i se cuvine, în virtutea postului pe care îl deţine

Casa familiei Steclari din or. Ungheni

Ziarul de Gardă a scris la 14 decembrie că procurorul se pregătește să treacă cu traiul într-o casă nouă, construită de familia acestuia, iar între timp, Ion Steclari s-a judecat cu un pensionar pentru un apartament modest În decembrie 2016, Judecătoria Ungheni a decis ca bărbatul să fie obligat să elibereze încăperea. Cu puţin timp înainte, locuinţa a fost divizată şi înregistrată la Cadastru pe numele procurorului Ion Steclari şi al colegului său, Anatolie Gârbu. Ulterior, aceasta a fost scoasă la vânzare pentru suma de 21 de mii de euro.

Ion Steclari este procuror în Procuratura Ungheni din 2005. În vârstă de 35 de ani, acesta a avut, în 2016, venituri din salariu în valoare 119 mii de lei şi alţi 1844 de lei de la Institutul Naţional al Justiţiei. De la o rudă a familiei soţiei din Marea Britanie, procurorul a primit 950 de euro „pentru reparaţia apartamentului”.

La 19 decembrie alți 20 procurori au primit distincții pentru îndeplinirea exemplară a obligaţiilor de serviciu, iniţiativă şi operativitate, cu prilejul aniversării a XXVI-a de la proclamarea Independenţei R. Moldova. Printre aceștia se numără persoane vizate în anhetele ZdG și procurori care au în gestiune dosare de rezonanță.

Citiți

Procuror în Ungheni: Proces cu un pensionar dat afară din apartament şi tată profesor cu imobil de lux