Procurorii din dosarul mitei de zeci de mii de euro, suspendați din funcție

Procurorii Roman Clim și Eugen Tifoi, ambii din Oficiul Ciocana al Procuraturii mun. Chișinău, reținuți acum două zile într-un dosar cu mită de aproape 75 de mii de euro împreună cu alți trei polițiștiau fost suspendați din funcție la 19 ianuarie prin decizia Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), la solicitarea procurorului general Eduard Harunjen. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru. Aceasta a precizat că membrii CSP i-au suspendat din funcție pe cei doi procurori până la elucidarea cazului.

Cei doi procurori, un ofiţer superior de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliţie Ciocana, un ofiţer de investigaţii din cadrul Direcţiei nr.3 a INI a IGP şi un fost poliţist au fost reținuți la 17 ianuarie de Procuratura Anticorupție (PA) fiind bănuiți că ar fi pretins și primit 6 000 dolari SUA şi 70 000 euro de la trei afaceriști pentru ca să înceteze dosarul de evaziune fiscală în care figurau şi să-i scoată de sub urmărire penală.

Roman Clim este procuror în Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Ciocana din 28 decembrie 2016. Acesta este feciorul lui Eugen Clim, judecător la Curtea de Apel Chișinău și soțul Olesei Clim, șefa direcției juridice de la Moldatsa.

Eugen Tifoi a fost numit în funcția de procuror în Procuratura sectorului Ciocana, municipiul Chișinău, printr-un Ordin al Procurorului General al R. Moldova nr. 1226-p din 6 decembrie 2005.

Citiți și

Cine sunt procurorii reținuți într-un dosar cu mită de 200 de mii de euro

Procurorii reținuți într-un dosar cu mită de zeci de mii de euro au fost puși oficial sub învinuire


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *