Principală  —  IMPORTANTE   —   Procuratura Generală va verifica circumstanțele…

Procuratura Generală va verifica circumstanțele scurgerii în presă a materialelor din timpul audierilor lui Platon pe dosarul preluat de la DIICOT

timpul.md

Procuratura Generală (PG) informează că va verifica circumstanțele scurgerii în presă a unui material video în care omul de afaceri Veaceslav poartă o discuție cu șeful PG, Alexandr Stoianoglo. Potrivit PG, în secvența video este realizată din timpul audierilor pe dosarul preluat de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România.

Nota emisă de Procuratura Generală:

Ca urmare a apariției în presă, în dimineața acestei zile, a unor secvențe video din cadrul audierii lui Veaceslav Platon, Procuratura Generală aduce la cunoștință următoarele:

Imaginile video, publicate în presă, constituie o secvență din cadrul audierilor lui Veaceslav Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat cetățeanul Vladimir Plahotniuc și despre care publicul larg a fost anterior informat.

În context, Procurorul General a dispus efectuarea unui control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale, neconform procedurilor legale și sancționarea celor vinovați.

În spațiul public a apărut o secvență video în care fugurează Veaceslav Platon, împreună cu avocații acestuia, și procurorul general, Alexandr Stoianoglo. În filmuleț, cei doi se salută amical, iar ulterior omul de afaceri este audiat. Veaceslav Platona fost întrebat despre compania „Westburn Enterprises Limited”, însă omul de afaceri a refuzat să răspundă, motivând că „informațiile ar putea fi utilizate împotriva mea”.