Principală  —  IMPORTANTE   —   Procuratura Anticorupție anunță că directorul…

Procuratura Anticorupție anunță că directorul general al SA „Termoelectrica”, Veaceslav Eni a fost recunoscut în calitate de bănuit în cadrul unei cauze penale pornită pe faptul îmbogățirii ilicite

Veaceslav Eni, însoțit de Chiril Gaburici și Vlad Plahotniuc la Termoelectrica, în discuții cu angajații

Procuratura Anticorupție anunță că la 24 noiembrie curent, a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit Veaceslav Eni, directorul general al SA „Termoelectrica”, societate pe acțiuni cu capital integral de stat, în cadrul unei cauze penale pornită conform art. 330/2 alin.(1) din Codul penal – îmbogățirea ilicită.

Procurorii anunță că în cadrul urmăririi penale, au fost acumulate probe din care rezultă o bănuială rezonabilă că în perioada 2015-noiembrie 2021, cheltuielile bănuitului, personal și prin intermediul unor terți au depășit veniturile înregistrate, cu 3 849 796 de lei.

La fel, în perioada 2015-noiembrie 2021, bănuitul, personal și prin intermediul persoanelor terțe, a înregistrat în proprietate 10 bunuri imobile și 2 mobile în valoare de circa 6 602 988 mln lei, a dobândit în proprietate două apartamente, precum și un automobil de marca Hyundai Tucson, fabricat în anul 2021, a căror valoare estimativă totală este de circa 991 341 lei.

În context, PA informează că desfășoară acțiuni procesuale și în alte procese penale ce vizează abuzul de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu comise de acesta și alte persoane responsabile din cadrul S.A „Termoelectrica”, în perioada 2019-2021.