Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Primarul localității Boldurești, cercetat penal…

Primarul localității Boldurești, cercetat penal după ce ar fi lovit mortal un adolescent și ar fi fugit de la fața locului, rămâne în continuare în arest preventiv: „Măsura aplicată este necesară în vederea finalizării investigațiilor”

Sursa: Inspectoratul de Poliţie Nisporeni/Facebook. Imagine publicată la 19 februarie 2016.

Primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, care ar fi lovit mortal cu mașina un copil de 14 ani și ar fi fugit de la fața locului, rămâne în arest preventiv, pentru alte 30 de zile, anunță vineri, 19 aprilie, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). 

Procurorii PCCOCS au solicitat prelungirea măsurii în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care le-au acceptat demersul.

„Măsura aplicată este necesară în vederea finalizării investigațiilor. Acum, urmează ca procurorilor PCCOCS să le fie prezentate rezultatele expertizelor dispuse, în vederea trimiterii dosarului în judecată”, notează oamenii legii.

Pe 23 februarie 2024, PCCOCS anunța despre plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile primarului localității Boldurești din raionul Nisporeni. În ceea ce-o privește pe cea de-a doua persoană reținută, care a depus eforturi să-i favorizeze șoferului evitarea pedepsei, potrivit legii penale, infracțiunea comisă este mai puțin gravă. Prin urmare, temeiul legal nu permitea solicitarea arestului în privința acesteia și urma să fie cercetată în libertate.

Ciochină a candidat la alegerile din toamna anului 2023 în calitate de candidat independent. Acesta a deținut mandatul de primar al comunei Boldurești și în perioada 2019-2023. Înainte de a ajunge primar, Nicanor Ciochină a fost șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, pentru circa 5 ani.

Pe 21 februarie 2024, primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, a fost reținut după ce a lovit mortal cu mașina un copil de 14 ani și a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo. Acesta a fost căutat de oamenii legii timp de două zile. Polițiștii au mai identificat un suspect pe acest caz, complice al șoferului care a provocat accidentul. Acesta este medic stomatolog.