Principală  —  IMPORTANTE   —   Primara de la Truşeni şi…

Primara de la Truşeni şi complicii acesteia, cercetați într-un dosar de corupție, trimişi pe banca acuzaţilor

sursa: CNA

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că joi, 6 ianuarie, a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a primarei de la Trușeni, Stela Munteanu, arhitectul-șef și ex-șeful Întreprinderii Municipale a Primăriei, toți trei reținuți și cercetați într-un dosar de corupție.

Potrivit PA, celor trei li se incriminează săvârşirea infracţiunilor de corupere pasivă (art.324 din Codul penal), pregătirea de escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari (art.26, art.190 alin.(5) din Codul penal) şi escrocherie săvârşită ca fapt consumat (art.190 alin.(2) din Codul penal).

Prin urmare, în unul dintre episoade primarei de la Truşeni şi arhitectului-șef al Primăriei comunei Trușeni li se incriminează faptul că, în perioada lunilor iunie-iulie 2021, au pretins şi primit mijloace bănești ce nu li se cuvin, în schimbul urgentării eliberării certificatului de urbanism pentru proiectare.

Într-un alt episod, primarei de la Trușeni şi celor doi complici ai acesteia, li se incriminează faptul pregătirii pentru săvârşirea infracţiunii de escrocherie, manifestată prin ducerea în eroare a unei locuitoare cu vârstă înaintată din comuna Truşeni, în scopul însușirii bunurilor imobile ale acesteia, faptă infracţională pregătită din timp, care însă nu şi-a produs efectul, din motiv că activitatea ilicită a acestora a fost întreruptă de cauze independente de voința făptuitorilor, deoarece aceştia au fost reținuți în cadrul unei cauze penale conexe corupţiei.

VIDEO/ Schema de corupție de la Primăria Trușeni. CNA publică imagini cu discuțiile dintre primara și subalternii săi: „Noi întâi trebuie să intrăm cu baba în temă”, „Putem să ne ducem cu maşina Primăriei”

Într-un alt caz, aceloraşi figuranţi indicaţi supra, li se incriminează săvârşirea infracţiunii de escrocherie ca fapt consumat, manifestată prin sustragerea prin înşelăciune a mijloacelor băneşti de pe cardul bancar, ce îi aparţinea aceleiaşi locuitoare cu vârstă înaintată din comuna Truşeni.

În urma unor percheziții desfășurate marți de CNA la primăria Trușeni, primara Stela Munteanu, arhitectului-şef, fostul şef al Întreprinderii Municipale a Primăriei şi un agent economic au fost reținuți, fiind bănuiți de corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă, într-un dosar penal deschis de autorități.

Citiți și: ULTIMA ORĂ! CNA desfășoară percheziții la Primăria din Trușeni pornite pentru corupție preluări abuzive de proprietăți. Primărița și câțiva angajați, documentați

Citiți și Primărița comunei Trușeni, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale a primăriei şi un agent economic, reținuți în urma perchezițiilor CNA: au fost pornite dosare penale