Prima ședință a CSM după două luni de pauză: Doi judecători ar putea fi cercetați penal

Marți, 2 octombrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se va întruni în ședință pentru prima dată după 31 iulie 2018. De atunci, CSM-ul nu a avut programate ședințe ordinare. Conform agendei, publicate pe pagina web a instituției, marți, 2 octombrie vor fi examinate 31 de subiecte de pe ordinea de zi.

În ședința CSM, Eduard Harunjen, procurorul general al R. Moldova va solicita acordul pentru pornirea urmăririi penale pe numele a doi judecători. Numele acestora nu au fost făcute publice.

Tot în această ședință va fi examinată o notă informativă a Inspecției Judiciare pe marginea gestionării Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor. Totodată, mai mulți judecători noi numiți în funcție vor depune jurământul, iar ulterior vor fi repartizați prin instanțe.

Ședința CSM va avea loc marți, 2 octombrie, cu începere de la ora 09.00.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *