Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele CSJ, citat la PA…

Președintele CSJ, citat la PA în calitate bănuit. Ce urmează, dacă nu se va prezenta în fața procurorilor

Președintele Curții Supreme de Justiției (CSJ), Ion Druță, este așteptat miercuri, 2 octombrie, la Procuratura Anticorupție pentru a fi audiat în calitate de bănuit în cadrul dosarului de îmbogățire ilicită deschis la 23 septembrie.

O citație în acest sens a fost transmisă astăzi de procurori membrilor familiei sale, după ce au fost efectuate percheziții la domiciliul său din cartierul Malina Mică al capitalei.

„În caz de neprezentare, urmează a fi anunțat în căutare”, a precizat pentru Ziarul de Gardă purtătoarea de cuvânt a PA, Cătălina Bogonos, care a menționat că Ion Druță nu s-ar afla în țară. Potrivit acesteia, perchezițiile la domiciliul acestuia s-au finalizat.

Pe 24 septembrie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a admis solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu pentru ridicarea imunității lui Ion Druță și a dat acordul pentru reținerea, aducerea silită, arestarea și percheziționarea acestuia. În aceeași zi, Procuratura Anticorupție și CNA au efectuat percheziții în biroul acestuia de la CSJ. PA anunța căa ridicat „mijloace bănești provenite din surse necunoscute, un calculator de birou pentru verificarea informației relevante, precum și acte necesare investigației”.

Se întâmpla la o zi după ce procurorul general interimar a deschis un dosar penal în care Ion Druță este acuzat de îmbogățire ilicită.

Dosarul a fost pornit de procurorul general interimar Dumitru Robu după ce PG a fost informată de Serviciul Informații și Securitate (SIS) că a constatat „o discrepanță esențială” între veniturile legale declarate și proprietățile dobândite de membrii familiei Druță între 2016-2019.

Astăzi, 29 septembrie, în presă a apărut nota informativă dpeusă de Ion Druță la CSM prin care anunță că în următoarele zile va depune cerere de demisie din funcția de președinte al CSJ pe motiv că Adunarea generală extraordinară a ridicat mandatul membrilor CSM care l-au promovat în funcția respectivă.