Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările PCCOCS privind perchezițiile de…

Precizările PCCOCS privind perchezițiile de la oficiul atribuit lui Veaceslav Platon în dosarul filării magistratei de la Curtea de Apel Chișinău

Imagine-simbol

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a venit cu mai multe precizări joi, 8 iulie, după ce o persoană a fost reținută, pe 7 iulie, în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și PCCOCS, la sediul unui oficiu atribuit controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Reprezentanții PCCOCS susțin că numele persoanelor care figurează în dosar nu pot fi făcute publice „în virtutea exigențelor impuse de principiul prezumpției nevinovăției”, iar persoana care a fost reținută miercuri, 7 iulie, este un bărbat de 45 de ani, care a fost plasat în izolatorul de detenție provizorie al DP al IGP al MAI. Potrivit acestora, după înaintarea învinuirii, procurorii vor solicita aplicarea arestului preventiv pe un termen de 30 de zile.


„În contextul unor informații false și tendențioase apărute pe mai multe portaluri de presă vizând dosarul de încălcare a inviolabilității vieții personale a unui judecător, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale comunică următoarele: Dezmințim informațiile privind reținerea în ziua de miercuri (7 iulie 2021) a cel puțin două persoane și dezaprobăm publicarea și tirajarea, în goana după senzațional, a unor informații neverificate și neveridice, dezinformând astfel publicul larg .Este de menționat că acțiunile Procuraturii derivă din probele acumulate, în scopul contribuirii la înfăptuirea justiției, în strictă conformitate cu legea”, se arată în nota informativă emisă de PCCOCS.

Reprezentanții PCCOCS susțin că „probatoriul a indicat asupra stabilirii încă a unui participant al grupului criminal și tacticilor dictate de situația din acea zi, astfel încât a apărut necesitatea de a descinde cu percheziții care au fost efectuate simultan la locul de muncă și la domiciliul figurantului”.

„Acțiunile în cauză nu au ținut de denumirea agentului economic, activitatea acestuia, dislocația geografică a sediului, colegii de servicii sau alte criterii care la moment nu au tangență cu obiectul investigațiilor. Precizăm că actualmente pe acest dosar sunt reținute 6 persoane, dintre care cinci au fost reținute și arestate în luna iunie, iar încă UNA a fost reținută în cursul zilei de ieri, fapt despre care PCCOCS a informat printr-un comunicat oficial. În virtutea exigențelor impuse de principiul prezumpției nevinovăției, numele figuranților nu pot fi făcute publice. Persoana reținută ieri, un bărbat de 45 de ani, a fost plasat în izolatorul de detenție provizorie al DP al IGP al MAI, iar după înaintarea învinuirii, procurorii vor solicita aplicarea arestului preventiv pe un termen de 30 de zile”, se mai arată în nota informativă.

Investigațiile pe dosar continuă, „în vederea stabilirii adevărului și identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii, iar odată cu atingerea noilor obiective vom reveni cu informații prompte, oficiale și veridice”.

O persoană a fost reținută miercuri, 7 iulie, în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) la sediul unui oficiu atribuit omului de afaceri Veaceslav Platon. La locul descinderilor a fost surprins și fostul polițist Vitalie Burlacu, condamnat anterior în dosarul „Coruperea deputaților”. În contextul descinderilor efectuate, reprezentanții PCCOCS au emis un comunicat de presă prin care anunțau că investigațiile în dosarul privind inviolabilitatea vieții personale a magistratei Angela Bostan, de la Curtea de Apel Chișinău, continuă.

DETALII AICI: ULTIMA ORĂ, VIDEO/ Percheziții PCCOCS și SIS la un oficiu din capitală atribuit lui Veaceslav Platon. În timpul descinderilor a fost surprins și fostul polițist Vitalie Burlacu, condamnat anterior în dosarul „Coruperea deputaților”

Potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă, magistrata de la Curtea de Apel Chișinău, Angela Bostan, este judecătoarea despre care procurorii spun că i-a fost încălcat dreptul la viața privată și au inițiat un dosar penal.

La 17 iunie, cinci persoane au fost reținute într-un dosar penal care vizează inviolabilitatea vieții personale a unui judecător. Ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat descinderi la 17 iunie, pe acest dosar, în cadrul cărora au fost ridicate suporturi electronice și înscrisuri.