Principală  —  IMPORTANTE   —   Patru candidați la funcția de…

Patru candidați la funcția de procuror general au fost excluși din cursă. Lista și CV-urile celor 16 care continuă lupta

Ministerul Justiției anunță că urmare a examinării și evaluării dosarelor depuse pentru concursul la funcția de Procuror General de către Comisia pentru preselecția candidaților la funcția de procuror general, în temeiul pct. 17 din Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a preselecției candidaților la funcția de Procuror General, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 249a/2019, au fost admiși la concurs 16 candidați din 20 candidați care au aplicat pentru această funcție, anunță Ministerul Justiției (MJ), într-un comunicat de presă.

Potrivit deciziei Comisiei, anunțată de MJ, concursul pentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General include 2 etape:
1) testarea psihologică;
2) interviul.

Testarea psihologică are drept obiectiv evaluarea calităților personale ale candidaților solicitate de cerințele postului.

Testarea va avea loc în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu” situată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148, la data de 25 octombrie curent, ora 16:00.

Candidații admiși la interviu vor fi audiați pe parcursul zilelor de 28 și 29 octombrie curent, fiind repartizați în două grupe, după cum urmează:

Grupa: 1
Interviul va avea loc în incinta Ministerului Justiției, la data de 28.10.2019, bir. 104, cu începere de la ora 11:00 pentru următorii candidați
Nr. Numele, prenumele candidatului CV candidatului
1.    Adam Vladimir                               CV
2.    Andronic Tudor                              CV
3.    Bulat Eduard                                 CV 
4.    Cașu Ruslan                                  CV
5.    Crîșmaru Oleg                               CV
6.    Gligor Ștefan                                 CV
7.    Gribincea Vladislav                         CV
8.    Gropa Maxim                                 CV


Grupa: 2
Interviul va avea loc în incinta Ministerului Justiției, la data de 29.10.2019, bir. 104, cu începere de la ora 09.00 pentru următorii candidați
Nr. Numele, prenumele candidatului CV candidatului
1.    Istrate Anatolie                             CV
2.    Ivanov Vsevolod                            CV
3.    Malic Gheorghe                             CV
4.    Perju Serghei                                CV
5.    Popov Ruslan                                CV
6.    Rața Alexandru                             CV
7.    Soltan Veaceslav                           CV
8.    Stoianoglo Alexandr                      CV

Candidații care au depus dosarul de concurs prin e-mail, vor prezenta documentele originale pentru a se verifica veridicitatea acestora în ziua desfășurării interviului, precizează MJ.

Cei patru candidați excluși din concurs sunt avocații Ilie Rotaru și Ion Vicol și procurorii Octavian Bodareu și Artur Lupașco. Comisia de concurs nu a anunțat motivele pentru care aceștia au fost excluși din concurs.