Principală  —  IMPORTANTE   —   Noua șefă interimară a Procuraturii…

Noua șefă interimară a Procuraturii Anticorupție, prezentată colectivului instituției

După ce procurora Elena Cazacov, cea care a reprezentat acuzarea de stat în dosarul Vlad Filat, a fost desemnată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) să asigure interimatul funcției de șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), procurorul general interimar, Dumitru Robu, a prezentat-o pe aceasta colectivului instituției.

„În cadrul prezentării, procurorul general interimar a reiterat determinarea actualei conduceri a Procuraturii în amplificarea activității de combatere a corupție și a îmbogățirii ilicite, inclusiv a fenomenului corupției la nivel înalt”, anunță PA.

Foto: Procuratura Anticorupție/ Facebook

Vineri, 15 octombrie, procurora Elena Cazacov a fost desemnată în funcția de șefă a PA, iar Ion Munteanu a fost numit în funcția de adjunct interimar al procurorului șef anticorupție. Detalii aici.

Elena Cazacov și-a început cariera de procuroră în 2010, în cadrul Procuraturii Generale (PG). În 2013, Cazacov a fost numită în funcția de procuroră în cadrul Secţiei combatere trafic de ființe umane a PG. Ulterior, în 2018, a fost transferată în funcția de procuroră în cadrul Procuraturii Anticorupție.

În 2018, Elena Cazacov a fost vizată într-o investigație a Ziarului de Gardă despre procurorii ajutați de cu donații de milioane. Atunci, ZdG a scris cp Elena Cazacov, procuror în cadrul secţiei combatere trafic de fiinţe umane din cadrul PG, împreună cu soţul ei, angajat în poliţie, au primit anul trecut o donaţie de 15 mii de euro de la Serghei Cazacov, tatăl procurorei.  Cu o parte din aceşti bani, cei doi soţi au cumpărat un apartament şi un automobil Hyundai Tucson.