Motivele pentru care doi judecători de la Curtea de Apel Chișinău s-au abținut să-l judece pe Ilan Șor

Luni, 22 ianuarie 2018, dosarul lui Ilan Șor, controversatul primar al or. Orhei va fi redistribuit unui alt complet de judecători. Decizia  a fost luată după ce judecătorul Xenofon Ulianovschi, cel la care a ajuns dosarul a depus cerere de abținere, acceptată ulterior de colegii săi. O cerere similară a depus și Silvia Vrabie, cea care făcea parte din complet, cerere care, la fel, a fost acceptată.

Potrivit TV8, motivul abținerii a lui Xenofon Ulianovschi este „faptul că fratele său, Gheorghe Ulianovschi este avocatul lui Chiril Lucinschi care este vizat într-un dosar ce are legătură cu dosarul lui Ilan Șor”, iar„motivul invocat de Silvia Vrabie este că dânsa a fost în completul de judecată care a examinat dosarul privind aplicarea măsurilor preventive”.

ZdG a scris joi, 18 ianuarie 2018, că dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa instanței de apel Chișinău după șase luni de blocaj în Judecătoria Chișinău. Purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel Chișinău, Octeabrina Popa, a declarat pentru ZdG că dosarul a fost transmis la 15 ianuarie, iar o zi mai târziu acesta a fost repartizat judecătorului-raportor Xenofon Ulianovschi, prin intermediul Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor. Xenofon Ulianovschi este tatăl proaspătului ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi. Fratele magistratului Xenofon Ulianovschi, Gheorghe Ulianovschi, a fost și el judecător și președintele CA Comrat. După ce a demisionat din sistem, s-a făcut avocat, fiind unul dintre apărătorii fostului deputat liberal-democrat, Chiril Lucinschi, dar și al unor judecători învinuiți de implicarea în spălarea a 20 de miliarde de USD. Irina Ulianovschi, fiica lui Gheorghe Ulianovschi și, respectiv, nepoata judecătorului Xenofon Ulianovschi și verișoara ministrului „tehnocrat” de la MAEIE, Tudor Ulianovschi, este un om din anturajul liderului PDM, Vladimir Plahotniuc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lilian 007

    Minciuni, minciuni și iar minciuni! Plahotniuc a dat pricaz conducerii procuraturii să tărăgăneze examinarea dosarului Șor la Curtea de Apel până la alegerile parlamentare, când mâncătorii de cârnăciori de la Orhei îl vor face deputat cu votul pe circumscripție. În caz contrar Plahotniuc trebuie să-i întoarcă escrocului Șor banii primiți de la el de aproximativ 2 miliarde de dolari. Ori Ilan șor nimerește în închisoare, ori ne așteaptă un scandal imens între stăpânul justiției Plahotniuc și hoțul celor 2,7 miliarde de dolari de la poporul moldovenesc Ilan Șor! Pregătiți-vă troli nenorociți ai uzurpatorului Plahotniuc. Vă așteaptă o baie de bobotează în apă foarte rece!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *