Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE TEXT & VIDEO/ După…

LIVE TEXT & VIDEO După două ore de deliberare, instanța nu a validat mandatul lui Năstase

Are loc ședința de judecată privind validarea mandatului de primar general al mun. Chișinău, Andrei Năstase. Magistrata care decide dacă liderul PPDA devine edil al capitalei cu acte în regulă este Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. În ședință participă primarul ales.

21.50. Magistrata Rodica Berdilo nu a validat mandatul de primar.

21.30. Susținătorii lui Andrei Năstase continuă să stea în fața judecătoriei Chișinău și să scandeze: „Noi nu cedăm!”, „Vrem justiție corectă!”, „Năstase e primarul!”, „Noi de-aici nu plecăm,/nu plecăm acasă/ până ce nu validați/ mandatul lui Năstase”.

21.10. Judecătoarea se află în deliberare mai bine de două ore.

19.43. De 40 de minute, judecătoarea Rodica Berdilă se află în deliberare.

19.05. Instanța a intrat în deliberare.

19.00. Ședința continuă.

17.43. Ion Ceban infirmă declarația lui Andrei Năstase: „Este o miciună, ca și multe altele pe care le tirajează despre noi. Să prezinte măcar o singură probă a acestui fapt”.

17.30. Andrei Năstase transmite din ședința de judecată: „Socialiștii lui Plahotniuc cer declararea alegerilor nule”.

17.28. Solicitat de ZdG, Ion Ceban a declarat: „Din câte știu eu, noi nu solicităm anularea alegerilor. În contestație este ceea ce am scris astăzi pe Facebook”.

17.25. Avocatul PPDA, prezent în ședința de judecată, afirmă că, indirect, prin poziția expusă, reprezentantul PSRM a solicitat declararea alegerilor nule, direct, însă, a evitat să o facă.

16.36. Liderul PPDA, Andrei Năstase, solicită admiterea unui demers privind permisiunea filmării procesului de judecată. Magistrata refuză solicitarea și anunță că presa poate sista în ședință, dar că va putea filma doar momentul când va fi citită hotărârea.

Rodica Berdilo

La fel ca și ieri, astăzi în fața Judecătoriei Chișinău mai mulți simpatizanți ai primarului ales își exprimă susținerea pentru Andrei Năstase și cer instanței validarea mandatului.

La două săptămâni de la alegerile din 3 iunie, mandatul lui Năstase nu a fost încă validat. Pe 18 iunie, judecătorul Valentin Lastavețchi, căruia i-a fost repartizat dosarul privind validarea mandatului, a fost recuzat la cererea Consiliului Electoral de Circumcripție Chișinău, pe motiv că nu ar fi dat dovadă de imparțialitate la examinarea cauzei.

Foto antet: privesc.eu