Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Ședința CSM. CSM a…

LIVE Ședința CSM. CSM a eliberat acordul privind efectuarea perchezițiilor în privința unui judecător

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au eliberat în cadrul ședinței de marți, 16 noiembrie, a examinat sesizările depuse de procurorul general interimar, Dumitru Robu, în privința a doi magistrați. Astfel, plenul CSM a eliberat acordul privind efectuarea perchezițiilor la domiciliul unui magistrat, iar cealaltă sesizare a fost transmisă Inspecției Judiciare din cadrul Consiliului spre examinare.

Plenul CSM a examinat sesizarea depusă de procurorul general interimar Dumitru Robu și a eliberat acordul privind efectuarea perchezițiilor la domiciliul unui magistrat. În privința celei de-a doua cereri, membrii CSM au transmis-p spre examinare și verificare Inspecției Judiciare din cadrul CSM.

Se transmite sesizarea privind eliberarea acordului urmării penale în Inspecția judiciară. Sesizarea va fi examinată în ședința următoare”, a declarat președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să examineze demersul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) referitor la desemnarea unui membru CSM în componența Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

Tot la ședință CSM urmează să examineze demersul a 98 de judecători, procurori, avocați sau asistenți judiciari, candidați la funcția de magistrat, care și-au manifestat intenția de a se transfera sau de a fi numiți în funcția de judecător.

La 11 noiembrie curent, CSP a luat act de sesizarea depusă de președinta R. Moldova, Maia Sandu, și a inițiat procedura de evaluare a activității procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, care acum se află în arest la domiciliu. Urmează să fie desemnați membrii din Comisia de evaluare, iar la propunerea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, regulamentul de evaluare a performanțelor procurorului general va fi publicat pe site-ul CSP urmând să fie supus consultărilor publice, iar abia după asta să fie aprobat de CSP.