Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ CSM anunță ședință: Consiliul…

DOC CSM anunță ședință: Consiliul urmează să desemneze un membru în Comisia de evaluare a performanțele procurorului general

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au anunțat ședință pentru marți, 16 noiembrie. Pe ordinea de zi sunt programate șapte subiecte.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să examineze în ședința de mâine demersul Consiliului Superior al Procurorilor referitor la desemnarea unui membru CSM în componența Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

Tot la ședința de marți CSM urmează să examineze demersul a 98 de judecători, procurori, avocați sau asistenți judiciari, candidați la funcția de magistrat, care și-au manifestat intenția de a se transfera sau de a fi numiți în funcția de judecător.

Plenul CSM va ma examina în ședința de marți și cererile unor judecători privind remiterea materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor în vederea realizării procedurii de evaluare pentru numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

Agenda integrală:

La 11 noiembrie curent, CSP a luat act de sesizarea depusă de președinta R. Moldova, Maia Sandu, și a inițiat procedura de evaluare a activității procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, care acum se află în arest la domiciliu. Urmează să fie desemnați membrii din Comisia de evaluare, iar la propunerea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, regulamentul de evaluare a performanțelor procurorului general va fi publicat pe site-ul CSP urmând să fie supus consultărilor publice, iar abia după asta să fie aprobat de CSP.