Principală  —  IMPORTANTE   —   Judecătoria Hîncești a respins demersul…

Judecătoria Hîncești a respins demersul procurorului general de a fi suspendată executarea pedepsei a fostei angajate MICB, Olga Punga

tv8.md

Fosta angajată a Moldindcombank (MICB), Olga Pungă, condamnată la opt ani și jumătate de închisoare, fiind acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari, începând de luni, 23 martie, intră în greva foamei pentru o perioadă nedeterminată.

Potrivit avocatului Victor Munteanu, Olga Pungă a luat o asfel de decizie din motiv că judecătorii au respins demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, de a fi suspendată executarea pedepsei și revizuirea precesului acesteia.

,,Demersul Procurorului General a fost susținut de Administrația Penitenciarului Rusca, Administrația Națională a Penitenciarelor, procurorul pe caz, avocatul Olgăi Punga, fiind aduse arhi-suficiente argumente pentru admiterea demersului de suspendare a sentinței, dar judecătoria Hîncești, în persoana judecătoarei Valentina Suruceanu, a respins demersul din motive absurde, care nici nu au fost examinate în cadrul ședinței de judecată. Cu regret, în sistemul judecătoresc din Republica Moldova încă mai sunt judecători, care nu realizează că în ”spatele” fiecărui dosar (hârtii) mai există și destine (vieți omenești). Păcat…”, a menționat Munteanu.

cerere-Olga Pungă. Sursă-Victor Munteanu
cerere-Olga Pungă. Sursă-Victor Munteanu

La data de 6 martie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a semnat un document prin care a fost deschisă procedura de revizuire a cazului Olgăi Pungă.

La 3 ianuarie 2018 Judecătoria Buiucani a condamnat-o pe Olga Pungă la opt ani și jumătate de închisoare. Ulterior, la 10 iulie 2018 Curtea de Apel a recalificat acuzația și a condamnat-o la 2,5 ani de închisoare pentru abuz de serviciu. Curtea Supremă de Justiție a anulat însă decizia CA și a confirmat decizia instanței primare, condamnând-o pe Olga Pungă la opt ani și jumătate de detenție.

Olga Pungă a fost acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari în componența unei grupări criminale. Potrivit soțului acesteia, dosarul ar fi fost intentat după ce ar fi refuzat să depună mărturii împotriva lui fostului deputat și om de afaceri, Veaceslav Platon. 

În februarie curent, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a susținut că 38 de dosare asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost inițiate la comandă politică vor fi revizuite de un grup de lucru din cadrul Procuraturii Generale. Acesta a mai spus că, dacă se vor stabili abateri grave de la lege, dosarele vor fi clasate.