Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ion Druță, anchetat pentru îmbogățire…

Ion Druță, anchetat pentru îmbogățire ilicită, a depus cerere de demisie din funcția de șef al CSJ

Ion Druță, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a depus astăzi, 1 octombrie, cerere de demisie din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Informația a fost confirmată pentru ZdG de către președintele interimar al CSM Dorel Musteață.

Ion Druță i-a informat pe membrii CSJ cu câteva zile în urmă că are intenția să-și dea demisia în legătură cu „revocarea” din componența CSM a judecătorilor care l-au susținut pentru numirea în calitate de președinte al CSJ și „pentru a evita tot felul de speculații și/sau suspiciuni în adresa întregului sistem judecătoresc”.

Pe 24 septembrie 2019, CSM a admis solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu pentru ridicarea imunității lui Ion Druță și a dat acordul pentru reținerea, aducerea silită, arestarea și percheziționarea acestuia. În aceeași zi, Procuratura Anticorupție și CNA au efectuat percheziții în biroul acestuia de la CSJ.

Duminică, 29 septembrie, PA a efectuat percheziții la domiciliul acestuia și a înmânat familiei o citație prin care Ion Druță este solicitat să se prezinte mâine, 2 octombrie, în fața procurorilor pentru a fi audiat în calitate de bănuit.

Dosarul de îmbogățire ilicită a fost pornit de procurorul general interimar Dumitru Robu la 23 septembrie, după ce PG a fost informată de Serviciul Informații și Securitate (SIS) că a constatat „o discrepanță esențială” între veniturile legale declarate și proprietățile dobândite de membrii familiei Druță între 2016-2019.