Instanța s-a pronunțat asupra solicitării procurorului de a prelungi mandatele de arestare pentru luptătorii K1

Cei doi luptători K1 cercetați penal în dosarul morții lui Serghei Bejenari, tânărul omorât în bătaie în fața unui club de noapte din capitală, rămân în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. 

Procurora Angela Pleșca a cerut prelungirea mandatelor de arest pe numele acestora, iar instanța a satisfăcut cererile. Judecătorii de instrucție au prelungit mandatul de arestare pe numele lui Mihai Pîrgaru la sfârșitul săptămânii trecute, iar pe numele lui Aurel Ignat, la 25 iunie, precizează pentru ZdG, purătotarea de cuvânt a Procuraturii Generale. Locul aflării celui de-al treilea suspect, Eugeniu Deliu, încă nu a fost stabilit. Acesta continuă să fie anunțat în căutare internațională.

Noaptea de 18 spre 19 mai a fost fatală pentru Serghei Bejenari, un tânăr de 30 de ani, ucis în bătaie în apropierea centrului comercial Atrium din capitală. Bejenari petrecea alături de fratele său Ion, de polițistul Serghei Bradu și trei femei la ziua de naștere a omului legii în clubul Edgo Night Club, din interiorul centrului comercial. În urma unui conflict transformat în bătaie între cei trei și un grup de sportivi, Bejenari a fost transportat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă, acolo unde a decedat în dimineața din 25 mai. Serghei Bejenari, tatăl unui băiat de șapte ani, a fost înmormântat marți, 29 mai, în localitatea sa de baștină, Orhei.

Deși în prima parte a zilei de sâmbătă, 26 mai, poliția declara că nu are niciun suspect, a doua zi, organele de drept anunțau că o persoană a fost reținută pentru 72 de ore. Duminică s-a aflat și numele ei: Mihai Pîrgaru, un tânăr de 20 de ani, luptător de K1. Tot duminică, după presiune publică, este reținut și Aurel Ignat, un alt participant la bătaia fatală. Duminică, 27 mai, Pîrgaru este trimis în arest pentru 30 de zile, iar marți, 29 mai, exemplul său este luat și de Aurel Ignat, care, deși escortat la Judecătoria Chișinău, oficiul Râșcani, a refuzat să fie dus în sala de judecată.

Cel de-al treilea învinuit, Eugeniu Deliu, a fost anunțat în căutare internațională.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Bandiții K1 și nu luptătorii K1. Luptătorii K1 niciodată nu se implică în crime!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *