FOTO/ Cine este polițistul bănuit că ar fi împușcat mortal un tânăr. Victima era însoțită, inclusiv, de fiul unui deputat

Tânărul care a fost împușcat mortal în această noapte pe teritoriul unui centru de agrement din or. Hâncești se numește Dan Osipciuc. Acesta, însoțit de doi priteni, Laurențiu Zagorodnîi, fiul deputatului PDM Anatolie Zagorodnîi, și Corneliu Mîtcu-Donică, care ar fi fiul șefului adjunct al IP Hâncești Ion Pârvu, ar fi pătruns pe teritoriul centrului de agrement pentru a se scălda în piscină. Potrivit informațiilor PG și IGP, proprietarul centrului de agrement și șeful-adjunct al Poliției criminale IP Hâncești au intervenit și au efectuat împușcături, inclusiv în direcția unuia dintre tinerii care încercau să părăsească piscina. Procurorii i-au reținut pe cei doi în dosarul deschis pentru omor intenționat și-l vor transmite în gesiunea Procuraturii mun. Chișinău. Șeful-adjunct al Poliției criminale IP Hâncești, Ion Cojocaru, este suspectat că ar fi efectuat împușcătura care a fost fatală pentru tânăr. Numele tinerilor și polițistului au fost confirmate pentru ZdG de surse care au solicitat anonimatul.

Ion Cojocaru, potrivit declarației sale de avere, este șef adjunct al Secției investigații infracțiuni în cadrul Inspectoratului de Poliție Hâncești al Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne, din 25 august 2016. Anul trecut, acesta a fost remunerat în funcția respectivă cu 109 127 de lei. Soția sa, care activează în Direcția de învățământ Hâncești și la liceul teoretic „Mihail Sadoveanu” din localitate, a contribuit la bugetul familiei cu peste 95 de mii de lei. Polițistul susține în actul de avere că nu deține vreun imobil sau automobil.

Laurențiu Zagorodnîi (primul din stânga) și Cornel Mîtcu-Donică (al doilea din dreapta). Foto: Facebook

În cadrul unui briefing de presă, șeful adjunct al Procuraturii Generale, Igor Popa, a anunțat că în această noapte, în jurul orei 1.00, trei tineri ar fi pătruns ilegal pe teritoriul unui centru de agrement pentru a se scălda în piscină. Potrivit lui Popa, proprietarul centrului de agrement a sesizat de mai multe ori poliția în privința acțiunile de huliganism care au loc pe teritoriul centrului și a solicitat intervenția poliției. În această noapte însă, potrivit adjunctului procurorului general, proprietarul centrului de agrement și șeful-adjunct al Poliției criminale a Inspectoratului de Poliție Hâncești au supravegheat zona, iar în momentul când ar fi suprins tinerii, ar fi efectuat câteva împușcături în aer, dar și în direcția tinerilor care încercau să părăsească în grabă piscina. Una dintre împușcături, care ar fi fost efectuată de angajatul poliției, a fost mortală pentru unul dintre tineri.

Foto antet: Foto: facebook.com/bazinlaguna/

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Lider Moldovan

  Cine este polițistul bănuit că ar fi împușcat mortal un tânăr? În mod sigur, că este un idiot! Pentru că se scăldau în piscină fără permisiunea stăpânului puteau fi amendați! Absolut sigur, că părinții ar fi plătit amenda. Când auzi de așa cazuri oribile, regreți atât de mult, că Moldova s-a luat după mintea tâmpitei astea de Merkel și a scos pedeapsa cu moartea. Dacă nu era beat cu atât mai mult este un idiot, care trebuie condamnat la închisoare pe viață! Cum poate fi un om atât de dobitoc la 38 de ani???

  • maria

   e trist cind in asa mod gindesc cetatenii nostri, de aceasta si sa ajuns la asa situatie. Politistul ca se afla in cadrul muncii si mereu in functie de risc este idiot, iar parintii ce pot plati toate prostiile copiilor care pot patrunde in orice proprietate este o atitudine corectã???Am ajuns la o minte imbecilã ce credeti ca cu bani se poate cumpara totul, copiii simtind aceasta fragilitate in educatie merg ca haiducii prin codru mare si pot face orice, caci parintii pot sa rezolve tot, sunt bani si statut social se poate de toate. Dar un politist ce nu isi vede familia zile intregi, lipseste de acasa pentru a mentine in sigurantã si mereu este in risc pentru un mizer salariu este umilit si batjocurit si la urmã cei cu imunitate politica isi gasesc mereu dreptatea. E o intimplare tristã, douã familii distruse fara nici o indoialã, dar nu judecati un om ce este cu o traumã psicologicã pe viatã in situatii ce noi cetãtenii avem vina pentru toate. Sã ai o possibilitate economica sau statut social mai inalt nu inseamna ca se poate orice de fãcut si ca ei sunt nimeni. Indiferent de tot toti suntem egali si respectul unul fatã de altul e un principiu uman, ce mult lipseste in ziua de azi.

 2. Vica

  Ce fel de depășire a atribuțiilor de serviciu d-le Popa. Dar cînd sunt chemați domnii polițiști la orele unu doua de noapte de acasă pentru diferite cauze , atunci cum se numește.
  Cînd sunt polițiștii in afara orelor de lucru?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *