Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosar penal în cazul unui…

Dosar penal în cazul unui tânăr împușcat mortal la Bălți de un angajat al Inspectoratului General de Carabinieri. Detalii

Un tânăr de 23 de ani a fost împușcat mortal, noaptea trecută, 13 ianuarie, de către un angajat al Inspectoratului General de Carabinieri „Nord”. Procuratura mun. Bălți a inițiat o cauză penală pe acest caz, iar carabinierul a fost reținut pentru 72 de ore.

Potrivit responsabililor de la IP Bălți, totul s-a întâmplat noaptea trecută, în urma unui coflict iscat între mai mulți tineri, printre care și carabinierul.

Nota emisă de Inspectoratul General de Carabinieri al MAI:

„La data de 13.01.2020, în jurul orelor 23:30, în satul Elizaveta, mun.Bălţi, a avut loc un incident cu implicarea unui militar, angajat al Direcției regionale ,,Nord” a IGC, care fiind implicat într-un conflict, a efectuat o împușcătură din arma personală, rănind mortal o persoană cu vârsta de 23 ani.

Astfel, la fața locului a intervenit grupa operativă a IP Bălți, ca urmare a unui apel înregistrat de Serviciul 112, pentru stabilirea circumstanțelor acestui caz, iar persoana a fost reținută în baza art. 166 CPP RM”.

Potrivit poliției, în momentul conflictului iscat, carabinierul în vârstă de 37 de ani se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală de model Baikal era deținută legal.

După incident, Inspectoratul General de Carabinieri a dispus inițierea unei anchete interne.

Procuratura mu. Bălți a inițiat o cauză penală pe acest caz și investighează circumstanțele în care s-a întâmplat totul.